Головна Новини Суспільство події Черговий позов в справі "Приватбанку": чого вимагає Мін'юст США
commentss НОВИНИ Всі новини

Черговий позов в справі "Приватбанку": чого вимагає Мін'юст США

В позовній заяві США до суду в справі "Приватбанку" йдеться про конфіскацію грошей

22 січня 2022, 16:35
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції США подало четвертий позов в справі "Приватбанку" та вимагає від суду здійснити конфіскацію шести мільйонів доларів, які отримані в результаті продажу нерухомості в Далласі. Про це пише DW.

Черговий позов в справі "Приватбанку": чого вимагає Мін'юст США

Міністерство юстиції подало черговий позов, фото з відкритих джерел

В позові говориться, що витрати на утримання та ремонт комерційної нерухомості могли бути отримані від прибутків "Приватбанку" й виведені в США через інші компанії, як от CompuCom Campus. Повідомляється, що мережу юридичних осіб CompuCom Campus начебто купили за гроші, що були отримані з українського банку.

На сайті Міністерства зазначається, що цивільний позов має розглянути окружний суд Флориди. Відомо, що в 2019 році було продано бізнес-центр Stemmons Towers, що розташований в Далласі.

Як відомо з тексту позовної заяви, компанія Optima Stemmons здійснила операцію з продажу Stemmons Towers три роки тому, уклавши спеціальний фінансовий контракт. За умовами контракту, більше шести мільйонів доларів було передано спеціально створеній компанії 87STE LLC, якою володіє Optima Ventures.

Крім конфіскації зазначеної суми, Міністерство прагне через суд конфіскувати договір на довірче управління та договір купівлі-продажу нерухомості.

В 2020 році відомство вже подавало позови до суду щодо конфіскації комерційної нерухомості, що належить Коломойському і Боголюбову  в  Далласі й Луїсвіллі, а також нерухомості в Клівленді.

В позовних заявах йдеться про те, що начебто довірені особи колишніх власників Приватбанку виводили частково кошти з банку впродовж восьми років в офшори на Кіпрі. Потім гроші витратили на купівлю нерухомості та підприємств в Штатах. Всього було придбано майна на сотні мільйонів доларів.

Серед куплених будівель: Stemmons Towers у Далласі, 55 Public Square у Клівленді, PNC Plaza у Луїсвіллі, офісна нерухомість у Далласі.

Як повідомляв портал "Коментарі",  розслідування про Ігоря Коломойського показало, що бізнесмен вирішив зайнятися майнінгом криптовалюти й завод в Запоріжжі отримує електроенергію за низькими цінами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини