Головна Новини Суспільство події Чергова перемога Кремля: проти чого ЄС виявився безсилим
commentss НОВИНИ Всі новини

Чергова перемога Кремля: проти чого ЄС виявився безсилим

За інформацією Bloomberg, заходи ЄС не змогли зупинити потік дезінформації Кремля

23 листопада 2023, 14:50 comments6266
Поділіться публікацією:

Європейський Союз обіцяв припинити потік пропаганди путінського режиму після того, як російські війська вторглися в Україну, наклавши санкції на ЗМІ RT і Sputnik, що підтримуються державою, через кілька днів після нападу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Чергова перемога Кремля: проти чого ЄС виявився безсилим

Російська пропаганда. Фото: з відкритих джерел

Як йдеться в матеріалі, майже через два роки RT.com недоступний в ЄС, але ряд менш популярних дзеркальних сайтів надає той же контент, спрямований на підрив підтримки України з боку блоку. Один з них – sventr.site, або RT News навпаки.

"Ми плюємо на ваші санкції", — заявила головний редактор RT Маргарита Сімоньян у коментарях, переданих її прес-службою.

Згідно з каталогом реєстрації доменів WHOIS, Swentr був зареєстрований через три дні після оголошення санкцій ліцензіатом RT-АНО "ТВ Новини". За даними дослідницької групи Reset, це один із щонайменше 19 таких сайтів, які RT, схоже, використовує для охоплення аудиторії в ЄС.

Російські дезінформаційні платформи виявилися більш гнучкими, ніж спроби ЄС їх приборкати, з'являючись під новими іменами, щоб надати посилання своїм учасникам та іншим користувачам X із синьою галочкою, щоб просувати порядок денний Кремля, створюючи розкол серед членів НАТО та розпалюючи плутанину щодо війни.

З іншого боку, процес санкцій ЄС, як правило, просувається повільно, і йому важко зосередитися на цілі, що змінюється. Хоча Єврокомісія забезпечує керівництво та нагляд, завдання забезпечення дотримання санкцій здебільшого лежить на державах-членах, що ще більше ускладнює ситуацію.

Варто зазначити, що Росія продовжує використовувати "регулярні масові операції з дезінформації в різних країнах, щоб вплинути на результати виборів і поставити під сумнів чесність виборів, щоб поляризувати суспільство з певних питань", — сказала Байба Бразе, латвійський дипломат, яка до червня обіймала посаду помічника. генерального секретаря з питань громадської дипломатії в НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що ховається за планом РФ затіяти Майдан в Україні: на що спрямована ІПСО Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини