Головна Новини Суспільство події Через ситуацію в Україні Ердоган зателефонував Путіну: що спричинило
commentss НОВИНИ Всі новини

Через ситуацію в Україні Ердоган зателефонував Путіну: що спричинило

Турецький лідер заявив, що нові ініціативи можуть бути опрацьовані через запропоновану робочу групу

27 квітня 2023, 17:17 comments6999
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонні переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє турецький "TRT Haber".

Через ситуацію в Україні Ердоган зателефонував Путіну: що спричинило

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що на зустрічі було обговорено турецько-російські відносини та регіональні питання. У ході зустрічі Ердоган подякував Путіну за його внесок у будівництво АЕС "Аккую", де сьогодні відбудеться перша церемонія доставки ядерного палива.

Під час переговорів Ердоган також обговорив з Путіним російсько-українську війну, зокрема, долю "зернової угоди". Турецький голова заявив, що нові ініціативи можуть бути опрацьовані через запропоновану робочу групу.

Зазначимо, що Росія продовжує зривати морський експорт українського зерна. Виникли проблеми і з низкою країн ЄС щодо сухопутного транспортування української сільгосппродукції. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для видання "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у розпал передвиборчої кампанії у президента Туреччини Реджепа Ердогана почалися проблеми зі здоров'ям. Почалися й маніпуляції із цього приводу, зокрема про те, що Ердогана нібито інфаркт. Що зараз відбувається на фронтах турецької передвиборчої гонки, фінал якої намічено на 14 травня? Чи може її результат серйозно переформатувати зовнішню політику Туреччини, зокрема, в ракурсі російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому у США з'явився проект резолюції про перемогу України у війні – у чому важливість. Чому тепер, навіть якщо представник республіканців опиниться в Білому домі, він не зможе просувати мирні переговори з Путіним та його оточенням. Експерти поділилися своєю думкою в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини