Головна Новини Суспільство події Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт

Таким чином суддя Володимир Воронько не задовольнив клопотання детектива НАБУ

5 серпня 2021, 00:15
Поділіться публікацією:

Колишнього суддю Дніпровського суду столиці Миколи Чауса, якого підозрюють у хабарництві, відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет. Про це повідомив прессекретар ВАКС Олесі Чемерис для УП.

Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт

Микола Чаус - фото з відкритих джерел

Таким чином суддя Володимир Воронько не задовольнив клопотання детектива НАБУ. Той просив призначити Чаусу утримання під вартою.

Перебувати колишній суддя повинен за місцем прописки. Засідання щодо обрання запобіжного заходу було закритим. Відповідне клопотання подали слідчі СБУ, його ж підтримала прокуратура і детектив НАБУ.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого підозрюють у хабарництві, в лікарні "Феофанія". При цьому до засідання Вищої антикорупційного суду (ВАКС), наміченого на 4 серпня, Чаус буде перебувати під охороною Служби безпеки України (СБУ).

Що міг Чаус вже розповісти і про кого? Наскільки його показання будуть вагомі? Як далі може розвиватися справа екссудді? Щоб розібратися в цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів. Найбільший удар справа Чауса завдасть саме по Порошенко і його оточенню Директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД), доктор політичних наук Ігор Петренко думає, що СБУ добровільно дала можливість НАБУ затримати Чауса, попередньо отримавши від нього необхідну інформацію.

Доктор права, адвокат Іван Ліберман вважає великим плюсом той факт, що Чаус все ще живий і, треба думати, здоровий. Він також вважає, що екссуддя — власник цінної інформації, раз за ним в змагальному режимі полював ряд спецслужб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини