Головна Новини Суспільство події Церковне свято 13 липня: що можна і не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 13 липня: що можна і не можна робити

Сьогодні православна церква згадує головних учнів та послідовників Христа

13 липня 2022, 08:00 comments2565
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", православна церква сьогодні відзначає цілу низку важливих для християнського світу свят. Але насамперед під час церковних служб згадується День пам'яті 12 всіхвальних учнів Ісуса. Апостолами називають учнів Ісуса Христа, які подорожували разом із ним і поширювали християнське вчення світом. До них входять Петро та його брат Андрій, Іван Богослов та його брат Яків Заведєєв, Пилип, Варфоломій, Левій Матвій та його брат Яків Алфєєв, Хома, Фадей, Симон Кананіт та Юда Іскаріот. Після того, як Юда зрадив свого вчителя, його місце зайняв апостол Матвій.

Церковне свято 13 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Також сьогодні відзначається народне свято 13 липня – Дванадцять апостолів.

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде холодною. Якщо співає зозуля – зима буде пізнішою; хмари йдуть проти вітру – буде дощ, рухаються разом із вихровими – до ясної погоди; роса вранці — день буде спекотним, крапельки відсутні — до опадів.

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотний день, то зима буде холодною. Православні віруючі 13 липня моляться святим апостолам про зцілення від хвороб та допомогу у справах. Також у цю дату добрим вчинком буде допомога ближньому та благодійність.

Що не можна сьогодні робити

Народні повір'я свідчать, що сьогодні не рекомендується залишати гаманець порожнім або перераховувати свої гроші, інакше до хати прийде бідність. З тієї ж причини не можна робити спонтанні великі фінансові витрати. Утримайтеся від того, щоб виправити конфлікт чи загладити провину – ризикуєте посваритись ще сильніше.

Звертайте увагу на сон у ніч із 13 на 14 липня. Якщо вам сниться, що ви долаєте перешкоди, то і в житті ситуації вирішаться благополучно. Якщо ж уві сні ви помиляєтеся, то, прокинувшись, аналізуйте своє життя – ви точно десь помиляєтесь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зелений коридор для зерна: що може зважитися сьогодні в Туреччині — як натиснути на Росію. Офіційні делегації України, Росії та ООН вже в Туреччині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини