Головна Новини Суспільство події Центральна Україна опинилася у небезпеці через кліматичні зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Центральна Україна опинилася у небезпеці через кліматичні зміни

Україна потребує відновлення зрошення на більш ніж 2 млн га земель сільськогосподарського призначення

20 серпня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

В Україні з’явилась необхідність закласти основи реалізації іригаційної реформи. Про це міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко повідомив в інтерв'ю "Голосу Америки" в рамках візиту до США.

Центральна Україна опинилася у небезпеці через кліматичні зміни

Україна потребує відновлення зрошення. Фото з відкритих джерел

За його словами, Україна просто втрачатиме гігантські масиви чорноземів. Деградація земель, вітрова, водна ерозія, опустелювання земель – це те, що буде призводити до втрати економічної активності. Проблеми, пов'язані з посухою і зміною температур, гостро стоять вже не тільки на півдні, але і в центральному регіоні України. Так, майже половина Черкаської області торік пережила екстремальну посуху.

"Для реалізації реформи водогосподарської галузі буде створений національний оператор, який буде керувати магістральними каналами, насосними станціями та формувати кооперативи водокористувачів – малих і середніх фермерів, які зможуть отримувати державну компенсацію вартості обладнання", – розповів міністр.

Як приклад, найуспішніше з іригацією справляються сусідні країни: Польща, Болгарія, Румунія. Тож Україні є з кого брати приклад заради порятунку центральних регіонів країни, які найбільше страждають від нових аномальних кліматичних умов. 

Як раніше писав портал "Коментарі", люди можуть витіснити самі себе з планети Земля. За розрахунками вчених, вага створених людьми рукотворних об'єктів може призвести до колапсу планетарного масштабу. За даними досліджень, рукотворні об'єкти які знаходяться зараз на поверхні планети, складютьє 1,1 тератонни. Щодня маса таких об'єктів збільшується.

Також інтернет-видання інформувало, про безплатну приватизацію земельних ділянок: де зникає земля, призначена для українців. За словами старшого проєктного менеджера із земельної реформи Офісу реформ Кабміну Андрія Мартина, в Україні не залишилося вільної землі, щоб задовольнити право громадян на безоплатну приватизацію земельних ділянок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини