Головна Новини Суспільство події «Був пособником у вбивстві 3 500 осіб»: у Німеччині помер найстаріший із засуджених нацистів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Був пособником у вбивстві 3 500 осіб»: у Німеччині помер найстаріший із засуджених нацистів

На 102-році життя не стало Йозефа Шютца, він був ексохоронцем нацистського концтабору й одержав тюремний термін у рекордно похилому віці

27 квітня 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на BBC News.

«Був пособником у вбивстві 3 500 осіб»: у Німеччині помер найстаріший із засуджених нацистів

В Німеччині помер найстарший із засуджених нацистів

За ґрати чоловік так і не потрапив, він чекав розгляду апеляції.

Йозеф Шютц до останнього заперечував, що якимось чином був причетний до подій того періоду. Він запевняв, що ніколи не був есесівцем та охоронцем табору,  а під час війни працював на фермі.

"Я не знаю, чому я сиджу тут, на лаві підсудних. Я не мав до цього жодного відношення", – зауважив Шютц у суді.

Проте, у червні 2022 року суд визнав доведеним фактом те, що Шютц був пособником у масових вбивствах 3 500 людей та у 1942 – 1945 роках служив охоронцем табору Заксенхаузен під Берліном.

Дані про чоловіка знайшли в документах СС,  там були вказані його ім’я та дата народження.

В Німеччині зосередили увагу на пошуку нацистських злочинів після справи Івана (Джона) Дем'янюка, котрого засудили  на п'ять років в'язниці як колишнього  охоронця концтаборів Собібор та Флоссенбюрг та співучасника масового  вбивства ув'язнених.

Читайте також на сайті "Коментарі",  - "Він не засвоїв уроки Чорнобиля": лідерка білоруської опозиції висловилась на адресу Лукашенка щодо ядерної зброї "Диктатори нічого не навчилися": лідерка білоруської опозиції у вигнанні Світлана Тихановська засудила план Лукашенка розмістити на території Білорусі ядерну зброю.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — На дахах реакторів ЗАЕС загарбники розмістили вогневі точки, — британська розвідка Окупанти готуються до ведення боїв, у разі контрнаступу ЗСУ на території Запорізької АЕС. На дахах реакторних споруд атомки росіяни обладнали вогневі позиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини