Головна Новини Суспільство події Бум на американські авто: які марки обирають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Бум на американські авто: які марки обирають українці

Від Tesla до Ford: які американські уживані авто завойовують Україну

18 червня 2024, 13:01
Поділіться публікацією:

У травні український ринок уживаних автомобілів значно зріс, особливо у сегменті авто зі США. За даними аналітичної компанії "Укравтопром", за місяць в Україні було зареєстровано понад 3,8 тисячі легкових автомобілів з США, що становить кожен п'ятий автомобіль, ввезений в країну.

Бум на американські авто: які марки обирають українці

Українці обирають американські вживані автомобілі

Експерти зазначають, що попит на американські авто з пробігом збільшився майже у два з половиною рази, порівняно з травнем попереднього року.

Найбільшої популярності набувають бензинові автомобілі, які становлять 46% від загальної кількості вживаних машин із США. Слідом за ними йдуть електромобілі, які займають значну частку ринку – 34%. Також у структурі імпорту присутні гібридні автомобілі та авто на газобалонному устаткуванні, кожен з яких займає по 7% ринкової частки.

Серед найпопулярніших моделей виділяються:
Tesla Model 3, з 396 реєстраціями,

Tesla Model Y, з 311 реєстраціями,

Ford Escape, зареєстрований 279 разів,

Jeep Cherokee, з 233 реєстраціями

Volkswagen Passat, з 224 реєстраціями.

Середній вік американських старих автомобілів становить 5,9 років. Це підкреслює тенденцію українських автолюбителів до придбання щодо нових та технологічних автомобілів.

Нагадаємо, що за 5 місяців поточного року в Україну було імпортовано 160 750 транспортних засобів, що на 21% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року.

Крім того, водіїв незабаром очікує нововведення щодо страхування авто: згідно з новим законом, страхові суми поступово зростуть до 1 млн грн на одного потерпілого, що є значним збільшенням порівняно з нинішніми лімітами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини