Головна Новини Суспільство події Будівництво газового хаба в Туреччині на паузі: про що не домовилися Путін та Ердоган
commentss НОВИНИ Всі новини

Будівництво газового хаба в Туреччині на паузі: про що не домовилися Путін та Ердоган

За інформацією Reuters, будівництво газового хаба в Туреччині відклалося через суперечки з Росією

15 вересня 2023, 07:30 comments1269
Поділіться публікацією:

Плани Москви створити газовий хаб у Туреччині не буде здійснено вчасно. Це пов'язано із затримками через розбіжності щодо того, хто має за нього відповідати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Будівництво газового хаба в Туреччині на паузі: про що не домовилися Путін та Ердоган

Путін та Ердоган. Фото: з відкритих джерел

Російський президент Володимир Путін почав активно просувати ідею створення газового хаба в Туреччині рівно рік тому, невдовзі після того, як вибухи пошкодили газопровід "Північний потік". Це був основний прямий шлях, який поєднував Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря.

Журналісти з'ясували, що реалізація проекту газового хаба була на якийсь час заморожена через суперечки між Росією та Туреччиною щодо контролю над хабом.

"Є управлінські проблеми, вони борються за те, хто має керувати хабом", — повідомило джерело на умовах анонімності.

Інше джерело, близьке до контрольованого Кремлем газового гіганта "Газпром", погодилося з тим, що Москва і Анкара не зуміли дійти спільної думки щодо того, хто ж зрештою керуватиме новоствореною структурою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — сочинські переговори президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, що відбулися 4 вересня, завершилися безрезультатно. РФ не має наміру повертатися до зернової угоди, продовжуючи висувати безглузді претензії всім і вся. При цьому Ердоган заявив, що Туреччина разом із ООН підготувала новий пакет пропозицій щодо зернової угоди. І чомусь закликав Україну пом'якшити свої підходи до спільних кроків із Росією. На що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже дав зрозуміти, що наша країна не піде на поступки щодо відновлення зернової угоди, потураючи шантажу Кремля. Про що говорять пост-переговорні заяви? Як ситуація навколо блокування морського експорту з України може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини