Головна Новини Суспільство події Бразилія запросить Путіна на саміт G20, але назад до РФ він уже може не повернутися: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразилія запросить Путіна на саміт G20, але назад до РФ він уже може не повернутися: подробиці

Лула не дає Путіну гарантії безпеки на саміті G20

5 грудня 2023, 08:00 comments2011
Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Лула да Сілва, чия країна з 1 грудня взяла головування у "Групі двадцяти", заявив, що запросить на саміт об'єднання російського президента Володимира Путіна, Щоправда, є один нюанс – є ймовірність, що його там можуть заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду. Як передає портал "Коментарі", про це пише бразильська газета O Globo, цитуючи заяву Сілви в Берліні після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Бразилія запросить Путіна на саміт G20, але назад до РФ він уже може не повернутися: подробиці

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото: з відкритих джерел

Бразильський президент підтвердив, що Володимир Путін отримає запрошення на саміт G20, а вже рішення їхати чи ні прийматиме сам, враховуючи "наслідки".

"Я не той, хто це вирішує, це вирішувати суду, і президент (Ред. – Бразилії) не оцінює рішення суду, він їх виконує чи ні... Якщо він (Ред. – Путін) приїде, то знає, що станеться" , – попередив бразильський лідер.

Сілва водночас відступив від попередніх слів, коли обіцяв, що Бразилія не заарештує президента РФ, нагадавши, що країна є підписантом Римського статуту Міжнародного кримінального суду та має "обов'язки".

Варто нагадати, що у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна у зв'язку з незаконним вивезенням дітей з України. Через це він, зрештою, не поїхав на саміт БРІКС у Південній Африці, яка є підписантом Римського статусу.

Читайте на порталі "Коментарі" — Європарламент закликав МКС видати ордер на арешт Лукашенка: що загрожує білоруському диктатору.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги: названо звинувачення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини