Головна Новини Суспільство події Бойовики на Донбасі облаштували бойову позицію під камерами ОБСЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики на Донбасі облаштували бойову позицію під камерами ОБСЄ

Перед цим окупанти вивели з ладу систему відеоспостереження ОБСЄ та встановили свої камери

28 квітня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

19 квітня 2021 року бойовики унеможливили роботу засобів відеоспостереження Місії ОБСЄ та встановили свої відеокамери на території шахти "Октябрьская", що знаходиться на околиці тимчасово окупованого Донецька. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил.

Бойовики на Донбасі облаштували бойову позицію під камерами ОБСЄ

ЗСУ - фото: mil.gov.ua

В штабі ООС заявили, що окупанти використовують вигідне положення шахти для детального спостереження за позиціями ЗСУ. Натомість, на місці колишньої точки спостереження ОБСЄ найманці обладнали свою вогневу позицію мінометів, з якої 27 квітня обстріляли позиції українських військових.

бік українських позицій було випущено 22 міни з міномета калібру 120 мм. В ході обстрілу найманці також застосували ПТРК, внаслідок чого, отримав поранення військовослужбовець ЗС України", — йдеться в заяві прес-служби ООС.


Українська сторона вже направила всі доказові матеріали порушення режиму тиші в керівні органи ОБСЄ. В штабі наголошують, що ЗСУ суворо дотримуються домовленостей щодо припинення вогню та взятих на себе зобов'язань.

Варто зазначити, що 22 квітня внаслідок осколкового поранення в зоні відповідальності ОТГ "Північ" помер український військовий. Того разу, швидше за все, окупанти використовували міномети або гранати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як фахівці оцінюють нещодавні домовленості Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу. На думку військового експерта Влада Волошина, про прорив можна буде говорити лише після того, як РФ почне прибирати свої війська із прикордонних територій, а також не просто скоротить, а й припинить обстріли. Більше деталей шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете ознайомитися з прогнозом українського МЗС щодо ймовірного повноцінного нападу Росії на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини