Головна Новини Суспільство події Борщовий набір дорожчає: як змінилися ціни в Україні від початку повномасштабної війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Борщовий набір дорожчає: як змінилися ціни в Україні від початку повномасштабної війни

Найбільше зросла вартість м'яса (63,7%)

17 січня 2023, 15:12
Поділіться публікацією:

Порція борщу на чотирьох осіб, приготовлена за традиційним рецептом, 13 січня 2023 року коштуватиме 100 гривень, а, якщо говорити конкретно, то 99,2 грн. За 11 місяців війни вартість борщу в Україні зросла на 21,2%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Офіс ефективного регулювання (BRDO).

Борщовий набір дорожчає: як змінилися ціни в Україні від початку повномасштабної війни

Борщовий набір. Фото: РБК-Україна

Практично всі основні продукти, які використовуються для приготування національної страви українців, значно підвищилися в ціні.

Найбільше подорожчало м'ясо (63,7%). Далі за шкалою подорожчання – сметана (31,9%) та морква (26,5%).

Натомість зменшилася ціна на овочі – картопля впала у ціні (-32,1%), капусти також подешевшала (-45,9%) та знизилася собівартість буряків (-48,0%).

Тому, якщо ви зібралися готувати дієтичний борщ без м'яса та сметани, то загалом можна суттєво заощадити сімейний бюджет. А якщо використовувати всі інгредієнти, то доведеться серйозно доплатити.

Нагадаємо, за даними Держстату, найбільше за 2022 рік подорожчали цибуля, морква, рис, яйця, риба, сало та гречка.

Читайте також на порталі "Коментарі" – західні союзники продовжують зміцнювати оборонну та наступальну міць України. Так Великобританія в рамках пакету нової військової допомоги передасть Силам оборони України, серед іншого, ескадрон сучасних танків Challenger 2. Тим часом, як запевняє представник прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов перед новим командувачем угрупуванням російських військ. в Україні Валерієм Герасимовим стоїть завдання захоплення Донбасу та формування певної "зони безпеки" до березня. Про що говорять останні рухи в рамках російсько-української війни? Які варіанти розвитку ситуації далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини