Головна Новини Суспільство події Bloomberg назвав головний показник, який доводить, що санкції проти РФ не спрацювали
commentss НОВИНИ Всі новини

Bloomberg назвав головний показник, який доводить, що санкції проти РФ не спрацювали

У Росії збільшуються розробки нових свердловин, незважаючи на тиск західних країн на енергетичну галузь країни

10 січня 2024, 15:20 comments6838
Поділіться публікацією:

Не секрет, що головний ресурс, який дозволяє Кремлю отримувати величезні гроші для продовження війни проти України, – це нафта. Так ось у 2023 році Росія другий рік поспіль демонструвала рекордні темпи буріння нафтових свердловин, що є ще одним доказом стійкості країни до західних санкцій. Бум активності супроводжувався відновленням як обсягів, і вартості російського експорту нафти. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Bloomberg назвав головний показник, який доводить, що санкції проти РФ не спрацювали

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

"Росія є значно незалежнішою у сфері нафтогазових послуг, ніж прийнято вважати", — заявив аналітик нафтогазового сектора московської компанії BCS Global Markets Рональд Сміт.

За 11 місяців 2023-го РФ пробурила нафтових свердловин загальною глибиною 28 100 кілометрів, наближаючись до минулорічного пострадянського рекорду. Такі темпи можуть вказувати на деякі довгострокові проблеми. Так, нові проекти легше адаптуватися до нових обставин.

"Зростання відбувається, незважаючи на тиск західних країн на енергетичну галузь країни, яка є ключовим джерелом фінансування війни. Сектор став об'єктом санкцій, починаючи від заборони імпорту та обмеження цін і закінчуючи забороною на експорт технологій", – зазначає автор статті.

Журналісти вважають, що рекордні показники буріння є ознакою стійкості Росії до санкцій, але такі темпи також несуть у собі застереження. 2023 року буровий бум супроводжувався скороченням видобутку. Це говорить про те, що високий рівень активності необхідний для підтримки видобутку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи посилився санкційний тиск на РФ 2023-го: чому немає очікуваного ефекту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 січня 2024, 15:28

Нам брехали що без західного обладнання Росія добувати не зможе. Іран запросив на Росії 2 млн доларів розробив і виробляє нові шахеди з технологіями виявлення і знищення ППО. В Україні мільярди розпиляли. Нашому чиновнику ті 2 млн - це машину доньки купити і у ресторані її обмити. Тому і програла країна під юдеями.


Новини