Головна Новини Суспільство події Близько 50 китайських військових літаків увійшли до зони ППО Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько 50 китайських військових літаків увійшли до зони ППО Тайваню

Збройні сили Тайваню стежили за ситуацією та доручили літакам, кораблям ВМФ та наземним ракетним комплексам "реагувати на ці дії"

26 грудня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

47 літаків Військово-повітряних сил Китаю вночі 26 грудня перетнули серединну лінію Тайванської протоки. Вони увійшли до південно-західної зони ППО Тайваню. Як передає видання "Коментарі", про це заявляє Міністерство оборони Тайваню у Twitter.

Близько 50 китайських військових літаків увійшли до зони ППО Тайваню

Відносини між Китаєм та Тайванем погіршуються. Фото: REUTERS

За інформацією оборонного відомства, всього під час 24-годинної демонстрації сили Китай направив 71 літак ВПС та 7 кораблів ВМС. Збройні сили Тайваню уважно стежили за ситуацією. Влада дала команду військовим, задіявши літаки, кораблі ВМФ та наземні ракетні комплекси "реагувати на ці дії".

Зазначимо, напруга між Китаєм та Тайванем не зменшує обертів. Офіційний Пекін не припиняє заявляти, що вважає Тайвань своєю законною територією. При цьому до різких кроків лідер КНР – Сі Цзіньпін наразі не готовий. Він уважно стежить за ситуацією в Україні і що відбувається з Росією через напад на українські території.                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай може напасти на Тайвань, якщо Росія досягне своєї мети в Україні. Про це сказав директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс в інтерв'ю американській телекомпанії PBS. Він також вважає, що російський напад на Україну, і особливо провал його первісного плану, викликали занепокоєння лідера КНР – Сі Цзіньпіна, який, за деякими даними, має намір провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним до кінця поточного року. Що можна сказати про китайську тактику щодо російсько-української війни? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини