Головна Новини Суспільство події Бізнес на карантині: за що в Україні будуть штрафувати підприємців
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнес на карантині: за що в Україні будуть штрафувати підприємців

До 5100 гривень штрафу можуть отримати підприємці в Україні

14 січня 2021, 10:16 comments1224
Поділіться публікацією:

В Україні починаючи з 14 січня набирає чинності закон, відповідно до якого підприємці отримуватимуть штрафи за відсутність масок у відвідувачів. Про це повідомляється в газеті Верховної Ради "Голос України".

Бізнес на карантині: за що в Україні будуть штрафувати підприємців

Підприємці в Україні будуть отримувати штраф за кожного клієнта без маски - фото: з відкритих джерел

За інформацією джерела, у разі порушення власники бізнесу будуть оштрафовані на суму від 3400 до 5100 гривень. Даний закон був схвалений ще в грудні минулого року. Однак чинності набрав лише сьогодні. Повідомляється, що підприємцю буде виписаний штраф в разі пропуску клієнта в його громадський транспорт, будівля, споруди й т.д. клієнтів без засобів індивідуального захисту. Відзначається, що маска повинна закривати рот і ніс.

Крім того, штрафу не уникнути в тому випадку, якщо підприємець ніяк не відреагує на людину без маски, яка перебуває у громадському транспорті, будівлі, установі й т.д. Обслуговування під час карантину клієнтів без маски також карається штрафом.

Варто зазначити, що громадяни, які порушують правила карантину, повинні бути оштрафовані на суму від 170 до 255, що складе від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів. Цей закон почав діяти ще з листопада 2020 року. До слова, цей же штраф загрожує тим, хто має при собі маску, але надів її на обличчя неправильно. Порушнику потрібно буде самостійно оплатити його у відділенні банку.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, скільки алкоголю можна пити водієві в Україні, щоб не бути оштрафованим, а також про те, що Кабмін пропонував ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Робот

15 січня 2021, 20:32

oleg, Фильтруй базар сероводородный.

oleg

15 січня 2021, 16:07

закон нарушает коституцию про равенство граждан. если штрафуют предпринимателя за посетителя без маски на 3400гр , то и посетитель должен быть оштрафован на такую же сумму.


Новини