Головна Новини Суспільство події Біля Рівного знайшли калюжі із рожевою речовиною (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля Рівного знайшли калюжі із рожевою речовиною (ФОТО)

Фахівці проводять забір проб ґрунту, повітря та самої речовини для проведення експрес-аналізів

23 липня 2021, 18:34
Поділіться публікацією:

Недалеко від обласного центру Рівненського області — міста Рівне, у полі знайдено калюжі із рожевою речовиною. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Рівненській області.

Біля Рівного знайшли калюжі із рожевою речовиною (ФОТО)

Речовину знайшли просто на полі (фото з відкритих джерел)

 Стало відомо, що дивні калюжі першим помітив та викликав надзвичайників житель села Колоденка ще у четвер, 22 липня.

У повідомленні рятувальників йдеться: голова місцевої ОТГ розповів їм про одного з аграріїв, який залишив на полі під час обробки землі, розлитою невідому речовину. 

 На місце відразу прибули експерти ДСНС та екологи. Наразі відповідні служби беруть для проведення аналізів проби ґрунту, повітря і ту саму рожеву речовину.

Біля Рівного знайшли калюжі із рожевою речовиною (ФОТО) - фото 2

 Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував своїх читачів про те, що після аварії на "Рівнеазоті" в Україні прогнозують кислотні дощі.

Після того, як труба в одному із цехів втратила герметичність, в атмосферу вирвалася хмара з окисом азоту, що мала помаранчевий колір. Згідно з інформацією Укргідрометцентру, це матиме певні наслідки для погоди. Фахівці стверджують, що українцям не варто сіяти паніку — небезпеки для життя або здоров'я немає. Рівень діоксиду та оксиду азоту в наближених до Рівного населених пунктах знаходиться в нормі, або зовсім трохи перевищує її, що також не є критично важливим. Однак, азот все одно поєднався з повітряними масами, які завдяки спокійній, не особливо вітряній погоді, не "пішли" далеко від місця вибуху. І все ж, певна частина з виділених речовин з'єдналася із водою в атмосфері.Метеорологи повідомляють, що в окремих населених пунктах Рівненської області пройшли підкислені дощі. На думку фахівців, подібне навряд чи повториться, але при цьому ризикувати ходити під час опадів без парасольки все ж не рекомендують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини