Головна Новини Суспільство події Біля Одеси морське дно всіяне "ртутними кульками": еколог розповів, що це
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля Одеси морське дно всіяне "ртутними кульками": еколог розповів, що це

Море в Одесі всипане "ртутними кульками"

11 серпня 2021, 22:43
Поділіться публікацією:

Море  неподалік міста Одеса повністю всипане невеликими, такими, що швидко рухаються "ртутними кульками". Про це  на своїй сторінці у Facebook   написав місцевий природоохоронець Владислав Балінський.

Біля Одеси морське дно всіяне "ртутними кульками": еколог розповів, що це

Еколог розповів, що то за "кульки" (фото з відкритих джерел)

 Морська вода теж не є  чистою та прозорою. Навпаки,  експерти дослідили, що вона  — зеленого відтінку і має  не освіжаючий, а швидше  застійний запах.

У відкритому  морі можна подивитись  на медуз. Їх тут мешкає  кілька видів. Як стверджує еколог, насправді це  -  корнерот, аурелія і гребневики.

В морському середовищі також знайшли  багато коконів з яйцями поліхети (багатощетинкових черв'яків).

"Зовнішньо вони дуже нагадують ртуть.Такі хробаки не шкодять екології моря. Вони є кормом для багатьох видів чорноморських риб", — розповів  Балінський.

Природоохоронець  спростував інформацію про "ртутні" кульки. Він розповів, що  круглі слизові утворення — це не медузи. Насправді в такий  вологий кокон зі слизі відкладає  свої  яйця багатощетинковий хробак, якого називають поліхета.

"Якщо придивитися, то в товщі слизу проглядаються вкраплення мікроскопічних яєць. Спочатку, кокон на тонкій слизовій ніжці прикріплений до піску, каменів або донної рослинності. Найчастіше він відривається і може переміщатися на великі відстані", — підсумував у своєму повідомленні  Владислав Балінський.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в  Одесі туристи відпочивали поруч з трупом. На одному з пляжів Аркадії, популярного серед туристів курортного району Одеси, було виловлено тіло потопельника. Наявність трупа на пляжі нітрохи не заважала відпочивальникам, які прийшли викупатися і позасмагати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини