Головна Новини Суспільство події Більшість українців відмовляються від кредитів на житло: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українців відмовляються від кредитів на житло: результати опитування

Майже половина українців відмовляється від покупки житла найближчим часом

17 вересня 2024, 16:52
Поділіться публікацією:

Більшість українців залишаються обережними у питаннях купівлі житла на кредит. Про це свідчить нове дослідження OLX. Майже половина респондентів не планує придбання нерухомості у найближчому майбутньому, тоді як лише 15% планують зробити це наступного року.

Більшість українців відмовляються від кредитів на житло: результати опитування

Чому українці відмовляються від іпотек

Дослідження, проведене платформою OLX у розділі "Нерухомість", у якому брали участь 811 користувачів, виявило, що українці продовжують уникати кредитування при купівлі нерухомості. Серед тих, хто нещодавно придбав житло, переважна більшість обрала квартири (69%), тоді як 21,8% віддали перевагу будинкам, а 8,4% інвестували в інші об'єкти, такі як склади, дачі чи земельні ділянки.

Більшість тих, хто вдавався до кредитів, зробила це через нестачу власних коштів (65%). Проте, 39,1% бачать у кредитах можливість поступової виплати, що не спричиняє значних фінансових втрат для сім'ї. Незважаючи на це, лише 8% респондентів розглядають можливість кредиту в майбутньому, тоді як 36% категорично відкидають таку ідею через високі відсотки та нестабільність ринку.

Значна частина населення (41%) добре поінформована про державну програму "еселя", призначену для полегшення процесу придбання житла. Однак майже така ж кількість людей (39%) мають лише поверхневі знання про програму, а 14% навіть не знають деталей. У майбутньому скористатися есел планують 12% українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — В Україні люди, які змушені залишити свої будинки внаслідок російської агресії, мають право на безоплатне житло. Благодійний фонд "Місія HANSEN" реалізує проект, який дозволить отримати житло у Київській області терміном до п'яти років. Про це повідомляє HANSEN в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини