Головна Новини Суспільство події Більшість українців має отримати щеплення від COVID-19 до Дня Незалежності - Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українців має отримати щеплення від COVID-19 до Дня Незалежності - Зеленський

В Україні планують збільшити темпи вакцинації

5 травня 2021, 14:56
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав збільшити темпи вакцінації в Україні та посилити комунікацію з регіонами щодо профілактики захворюваності на COVID-19. Про це гарант заявив на під час селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби.

Більшість українців має отримати щеплення від COVID-19 до Дня Незалежності - Зеленський

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

За його словами, більшість громадян України, які потребують щеплення, зможуть отримати свою дозу вакцини до Дня Незалежності, який традиційно святкують 24 серпня.

"До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, мають отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати", — зазначив президент.

Під час наради Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що у країні продовжується процес підготовки до впровадження паспортів вакцинації, які будуть відповідати європейським стандартам.

Крім цього, посадовці озвучили статистику по вакцинації. Так, наразі в Україні вакциновано понад 759 тисяч осіб. Кількість кабінетів для щеплення та наявна кількість вакцини дозволяють щеплювати 80-100 тисяч українців за добу.

Нагадаємо, що 53% українців поки не готові вакцинуватися від коронавірусної хвороби, а 17% громадян взагалі не довіряють будь-якій вакцині проти COVID-19. Детальнішу статистику та подробиці цього соціологічного дослідження можете знайти в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Україна підписала договір про поставку додаткових 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 з американською фармацевтичною компанією Pfizer. Перша партія ліків має надійти орієнтовно у травні-червні 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини