Головна Новини Суспільство події Більше за довідки - ніяких хабарів: Україна переходить в режим «без паперів»
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше за довідки - ніяких хабарів: Україна переходить в режим «без паперів»

Через три місяці завдяки впровадженню режиму "без паперів" кількість е-послуг в Україні істотно зросте

9 серпня 2021, 08:28
Поділіться публікацією:

Україна через три місяці повністю перейде на електронний документообіг. Після введення режиму "без паперів" кількість електронних послуг в Україні зросте в рази. Як інформує портал "Коментарі", про це написав у себе в Facebook глава уряду Денис Шмигаль.

Більше за довідки - ніяких хабарів: Україна переходить в режим «без паперів»

Документи. Фото: ДомКлік

Прем'єр-міністр розповів, що президент України Володимир Зеленський дав старт тому, щоб всі документи були переведені в онлайн. Це відкриває нові можливості перед українцями і відправляє паперову тяганину в минуле. Адже тепер державні органи будуть не в праві вимагати від вас той чи інший документ в паперовому вигляді. Поступово всі дані виявляться в електронних реєстрах, що істотно спростить життя не тільки спецслужбам, але й пересічним українцям.

Денис Шмигаль наголосив ще й на тому питанні, що після введення режиму "без паперів" повинно бути завдано серйозного удару по корупції. Вимагати хабар за той чи інший документ тепер буде практично неможливо. За словами Шмигаля, Мінцифри намагається зробити так, щоб людський фактор більше не був основним у видачі того чи іншого документа.

Читайте також — раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що українців чекають приємні новини про зростання пенсій в два рази. В уряді розповіли про готовність дати старт накопичувальній системі, яка повинна буде працювати паралельно з уже діючою солідарною пенсійною системою. Глава уряду Денис Шмигаль назвав цей шлях єдиним вірним в питанні істотного збільшення пенсійних накопичень. При цьому Шмигаль поспішив всіх заспокоїти — індексацію і підвищення мінімального порогу пенсії ніхто не відміняв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини