Головна Новини Суспільство події Більше не можемо покладатися на Росію: Путін втрачає ще одного союзника
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше не можемо покладатися на Росію: Путін втрачає ще одного союзника

Пашинян заявив, що Вірменія більше не може покладатися на Росію після її вторгнення в Україну

14 вересня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну призвело до того, що Вірменія більше не може покладатися на Москву як на гаранта безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр Вірменії Нікол Пашинян, пише "Politico".

Більше не можемо покладатися на Росію: Путін втрачає ще одного союзника

Путін та Пашинян. Фото: із відкритих джерел

"Надзвичайно різка критика Пашиняна нездатності Росії діяти як "поліцейського" на Кавказі тільки посилює відчуття, що Кремль втрачає свій вплив, і колись хвалений статус наддержави, в колишніх радянських республіках, які Москва колись вважала своїм плацдармом", — йдеться у матеріалі.

"Внаслідок подій в Україні можливості Росії змінилися", — зазначив прем'єр-міністр Вірменії.

Журналісти зазначають, якщо за словами керівництва Вірменії будуть конкретні дії – це може стати сильним ударом по іміджу Росії. У свою чергу, це може відкрити нові перспективи для Вірменії, оскільки після розпаду СРСР вона делегувала більшу частину контролю над своїми залізницями, своєю енергетикою і навіть своїми кордонами РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Вірменія, яка все ще входить до Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) разом з Росією та низкою інших країн, ухвалила рішення провести на своїй території спільні військові навчання із США. Крім того, вірменська влада виступила з ініціативою, щоб Римський статут Міжнародного кримінального суду був ратифікований Національними зборами. Що фактично дозволить заарештувати Путіна, який перебуває у міжнародному розшуку за ордером МКС (виданий у березні), якщо він відвідає "союзника" з ОДКБ. Про що говорять такі дії Вірменії? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимира Путіна турбують відносини із союзниками: зібрав Радбез.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини