Головна Новини Суспільство події Били, знущалися, спускали собак та тримали на морозі: як окупанти знущалися з українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Били, знущалися, спускали собак та тримали на морозі: як окупанти знущалися з українських військових

Людмила Денісова розповіла, як РФ знущалася з українських військовослужбовців

4 квітня 2022, 19:50 comments1811
Поділіться публікацією:

Росія порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. Так, українські військові, які потрапили в полон до окупантів, розповіли про жахливе ставлення та знущання. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Били, знущалися, спускали собак та тримали на морозі: як окупанти знущалися з українських військових

Окупанти грубо порушили Женевську конвенцію (фото з відкритих джерел)

За інформацією посадовиці, такі факти підтвердилися під час останнього звільнення з ворожого полону громадян України.

"Українські військовослужбовці розповіли на негуманному поводженні з ними з боку російської сторони: їх тримали у полі, в ямі, в гаражі. Періодично виводили по одному: били прикладами, стріляли біля вуха, залякували. Хлопців із острова Зміїний, яких на буксирі доправили до Севастополя, місцеві репортери почали використовувати з метою пропаганди, розповідаючи про гуманну російську владу, яка організувала доставлення полонених додому.Натомість військовополонених вивезли у невідомому напрямку та поселили у наметовому містечку за температури повітря мінус 20 градусів, внаслідок чого у багатьох хлопців відмороження кінцівок. До них ставилися як до в’язнів, морально тиснули, а під час прогулянок у дворику спускали собаку",- повідомила Денісова.

Російські окупанти грубо порушують Женевські конвенції про поводження з військовополоненими.

"Такі дії з боку РФ є порушенням статті 13 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, в якій наголошується на гуманному поводженні з військовополоненими. Крім того, військовополонені завжди повинні бути захищеними, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки. У порушення статті 26 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, подекуди по декілька днів громадян України морили голодом",- йдеться у повідомленні.

Українська сторона вже звернулася до ООН із закликом розслідувати ці злочини.

"Закликаю Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення Росії в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці порушення прав військовополонених громадян України",- повідомила Денісова.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що російські окупанти катували людей в одному з підвалів на Київщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини