Головна Новини Суспільство події Без посмішок та протокольних фото: ЗМІ дізналися, коли держсекретар США та міністр оборони відвідали Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Без посмішок та протокольних фото: ЗМІ дізналися, коли держсекретар США та міністр оборони відвідали Київ

Керівництво США таємно побувало у Києві

25 квітня 2022, 08:34 comments1020
Поділіться публікацією:

Анонсований раніше деякими ЗМІ візит до столиці України держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна міг уже відбутися. Зустріч президента України Володимира Зеленського з високопосадовцями США могла відбутися 24 квітня, коли вся Україна святкувала Великдень. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Українська правда", посилаючись на свої джерела в Офісі президента.

Без посмішок та протокольних фото: ЗМІ дізналися, коли держсекретар США та міністр оборони відвідали Київ

Блінкен та Остін. Фото: з відкритих джерел

На Банковій розповіли, що про зустріч із міркувань безпеки спеціально не повідомили. Проте ті домовленості, яких вдалося досягти, можуть порадувати українців. В Офісі президента також повідомили, що про підсумки переговорів буде поінформовано широку громадськість трохи згодом.

Зазначимо, Україну з початку повномасштабного вторгнення російських військ вже відвідували багато світових лідерів, чиновників найвищого рангу, але щодо представників адміністрації Джо Байдена, то це перший візит з початку війни. Раніше лише представники українського уряду відвідували США для консультацій. Візит Блінкена та Остіна ще й важливий у світлі розмов про можливість повернення в українську столицю посольства США. На відміну від багатьох європейських країн, Вашингтон так і не прийняв рішення про те, що повернути своїх дипломатів до Києва. Раніше посольство США виїхало. Причина була одна – підготовка Росії до вторгнення та небезпечність перебування у Києві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ворог намагався йти на штурм: у Генштабі ЗСУ назвали найгарячіші напрямки на Великдень. Противник значно збільшив кількість обстрілів із артилерії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини