Головна Новини Суспільство події Байден розповів, що чекає на Китай у разі підтвердження інформації про допомогу Росії у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден розповів, що чекає на Китай у разі підтвердження інформації про допомогу Росії у війні

Американський президент нагадав, що вже попереджав лідера Китаю Сі Цзіньпіна про економічні наслідки у разі допомоги Росії

25 лютого 2023, 15:05 comments3366
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден попередив Китай про неминучу реакцію США, якщо Пекін поставлятиме Росії летальну зброю для війни проти України. Як передає видання "Коментарі", свою позицію глава Білого дому озвучив в інтерв'ю "ABC News". Водночас Байден зазначив, що не очікує від Пекіна подібних кроків, незважаючи на заяви китайських чиновників про їхню ймовірність.

Байден розповів, що чекає на Китай у разі підтвердження інформації про допомогу Росії у війні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Я не чекаю — ми ще цього не бачили, але я не чекаю великої ініціативи з боку Китаю щодо надання зброї Росії", — заявив Байден.

Лідер американців підкреслив, що, якщо Китай все ж таки вирішить поставити Росії летальне озброєння, на нього чекатимуть серйозні санкції.

"Це була б та сама риса, яку б перетнули всі інші. Іншими словами, ми ввели суворі санкції щодо всіх, хто це зробив", — сказав Байден.

Американський президент також нагадав, що вже попереджав лідера Китаю Сі Цзіньпіна про економічні наслідки у разі допомоги Росії. Байден сказав, що у розмові з Сі він згадав, як 600 американських корпорацій пішли з Росії, "від Mcdonald's до Exxon — у всіх напрямках".

Зазначимо, раніше Джо Байден висловився – чи зараз Україні потрібні винищувачі F-16.                                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден, який фурор 20 лютого став своїм візитом до Києва, увечері 21 лютого виступив у Варшаві. У тому числі зробив важливі заяви в російсько-українській війні. Які висновки, виходячи з байденівських меседжів, слід зробити Києву та Москві? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 лютого 2023, 16:14

Знахабніла меньшість демократично погрожує більшості. Здається Китай очікує таке ж ставлення, як УПА-екстремісти всі 31 рік не провокували Білорусь і Росію. Дізнаємося чи стали Китай Індія дорослими, щоб відстоювати свою гідність, чи їм відведена роль на побігеньках у меньшості.


Новини