Головна Новини Суспільство події Б'ють з мінометів та артилерії: яка зараз ситуація на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Б'ють з мінометів та артилерії: яка зараз ситуація на Донбасі

У Генеральному штабі України розповіли, на яких напрямках найбільше активізувалися російські війська

24 квітня 2022, 08:45
Поділіться публікацією:

Україна продовжує героїчно боротися із Російською Федерацією. Наші військовослужбовці тримають оборону на усіх напрямках, але найгарячішою точкою зараз є Донбас. У Генеральному штабі розповіли, де саме активізувався супротивник.

Б'ють з мінометів та артилерії: яка зараз ситуація на Донбасі

Ситуація на Донбасі 24 квітня (фото з відкритих джерел)

У відомстві наголосили, що ворог основні зусилля зосередив на тому, щоб повністю отримати контроль над територіями Донецької та Луганської областей. У зв'язку з цим солдати РФ проводять перегрупування, продовжують завдавати авіаударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Окупанти обстрілюють українські позиції на Донецькому та Таврійському напрямах із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення.

У Генштабі розповіли, що російські загарбники також намагаються прорвати оборону ЗСУ на Сєвєродонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. У районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне та Попасне точаться бої.

На Маріупольському напрямку ворог продовжує блокувати українські підрозділи у районі заводу "Азовсталь". Окупанти скидають на місто бомби. Використовуючи залізничне сполучення, вони намагаються налагодити логістичне забезпечення військ.

Але наші захисники минулої доби відбили 12 ворожих атак, знищивши 4 танки, 15 одиниць броньований і 4 одиниці автомобільної техніки, а ще 5 артилерійських систем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що міністр оборони Олександр Мотузяник вважає, що зараз першочерговим завданням противника є повний контроль над Луганською та Донецькою областями. Окупанти намагаються оточити підрозділи ЗСУ на сході, домогтися перекриття можливих шляхів логістичного забезпечення та подальшого розгрому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини