Головна Новини Суспільство події Азовське море кольору капучино та ще й з пінкою: як виглядає український курорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Азовське море кольору капучино та ще й з пінкою: як виглядає український курорт

На морі кілька днів шторм, узбережжя покрила піна та дохлі медузи

10 жовтня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Море на українському курорті цього жовтня перетворилося на "капучино". Про це повідомляє місцеве видання "РІА Мелітополь".

Азовське море кольору капучино та ще й з пінкою: як виглядає український курорт

Архівне фото моря, фото з відкритих джерел

На відео в мережі Інтернет місцеві жителі Кирилівки зафільмували осінній шторм на Азовському морі, що триває понад тиждень.

В містечку прохолодно, повітря прогрівається тільки до 12 градусів тепла, море реве, вітри дмуть зі значною швидкістю та розносять запахи з узбережжя. Пляжі та містечко опустіли, адже осінь в цьому році надто холодна, щоб проводити її на морі. Чимало українців скасували свої путівки та скасовували поїздки на море восени через холодну погоду та брудну воду.

Шторм наганяє на береги білу піну та коричневі хвилі. Таке рідкісне природне явище називають Cappuccino Coast. За словами вчених, утворюється піна від дії вітру, морських течій. Морська сіль, водорості та відходи море "збиває" в піну й викидає на берег. Явище не шкідливе, однак чому так відбувається ще не вивчено. Частіше такі пінні хвилі збираються в південних країнах Африки та в Австралії.

З літа на березі Азовського моря чимало викинутих хвилями медуз, що пахнуть огидно. Місцеві сподіваються, що частину медуз змиє в море.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Азовське море потрапило багато фарби. Екологічне лихо сталося під час фарбування оновленого пірса біля моря. Комунальники фарбували нову пристань пістолетом, з якого протікала фарба та потрапляла просто в море. Окрім цього, активісти знайшли банку з під фарби, що була викинута в море. На ній була інформація про те, що засіб небезпечний для водойм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини