Головна Новини Суспільство події Азербайджан назвав єдину умову завершення військової операції в Карабаху
commentss НОВИНИ Всі новини

Азербайджан назвав єдину умову завершення військової операції в Карабаху

Алієв заявив Блінкену, що формування Збройних сил Вірменії мають бути роззброєні

20 вересня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Формування Збройних сил Вірменії мають бути роззброєні. Це єдина умова для припинення військової операції у Нагірному Карабаху. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Азербайджану Ільхам Алієв під час телефонної розмови з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Азербайджан назвав єдину умову завершення військової операції в Карабаху

Президент Азербайджану Ільхам Алієв. Фото з відкритих джерел

Як повідомляється, Блінкен зателефонував Алієву вчора, 19 вересня. У ході розмови відбувся обмін думками щодо нинішньої ситуації у Нагірному Карабаху.

Алієв наголосив на фактах завчасної установки диверсійно-розвідувальними групами формувань збройних сил Вірменії в Карабаському регіоні мін з метою терору, внаслідок чого, за його словами, загинули цивільні особи та співробітники поліції, а також обстріл підрозділів армії Азербайджану з мінометів та різнокаліберної стрілецької зброї.

Президент Азербайджану підкреслив, що ці дії, у тому числі проведення 9 вересня президентських виборів у Карабаському регіоні, "є продовженням цілеспрямованих провокацій з боку Вірменії та створеної та підтримуваної нею так званої сепаратистської освіти проти суверенітету Азербайджану".

Алієв додав, що для припинення подібних провокаційних та підбурювальних дій Азербайджан був змушений розпочати антитерористичні заходи локального характеру в регіоні.

Він наголосив, що в ході здійснення антитерористичних заходів громадянське населення та об'єкти інфраструктури не є метою, знищуються лише легітимні військові цілі.

Також Алієв стверджує, що Азербайджан декілька разів запрошував представників вірменського населення, яке проживає в Нагірному Карабасі, до діалогу, проте вони відмовлялися. Водночас він наголосив, що антитерористичні заходи буде зупинено, якщо зброю буде складено і формування Збройних сил Вірменії буде роззброєно.

Своєю чергою Блінкен висловив стурбованість ситуацією, що склалася, закликав до досягнення припинення вогню і заявив, що США підтримують прямий діалог між Баку і представниками вірменських жителів, які проживають в Карабаському регіоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Азербайджан розпочав військову операцію в районі Нагірного Карабаху, звинувативши Вірменію в обстрілах своїх військовослужбовців. Росія, яка раніше виступала як союзниця Вірменії, фактично "кинула" ту, відповівши на її заклик задіяти миротворців нагадуванням, що офіційний Єреван сам визнав, що Нагірний Карабах – це частина Азербайджану. Що відбувається зараз (і чому саме зараз) у тому регіоні? Хто виграє, хто програє через ситуацію, що склалася? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.  




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини