Головна Новини Суспільство події Авраменко розкритикував радіодиктант національної єдності
commentss НОВИНИ Всі новини

Авраменко розкритикував радіодиктант національної єдності

На думку філолога, тематика тексту не відповідала патріотичному заходу

11 листопада 2020, 20:37 comments1201
Поділіться публікацією:

Відомий український педагог і лінгвіст Олександр Авраменко розкритикував радіодиктант національної єдності 2020 року. Свої роздуми він виклав на офіційній сторінці в Facebook.

Авраменко розкритикував радіодиктант національної єдності

ФОТО: З відкритого джерела

Філолог назвав текст радіодиктанту цікавим і актуальним, проте, на його думку, він не відповідав "духу патріотичного заходу", яким є Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

"Чи об'єднують українців британська письменниця Джоан Ролінг, її твір "Гаррі Поттер", "енелятко" й американець Ілон Маск?", — написав Олександр Авраменко в соціальній мережі.

Лінгвіст також підкреслив, що в тексті були допущені граматичні помилки, тому педагог не впевнений, чи можна таким диктантом перевіряти грамотність українців.

Нагадаємо, що щорічно до Дня української писемності та мови українцям пропонують написати Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цього року текст для диктанту написав український письменник і видавець Іван Малкович, а для всієї країни його прочитала актриса Римма Зюбіна.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, Юрій Луценко, який одужав від COVID-19, розкритикував антікоронавірусну політику уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини