Головна Новини Суспільство події Аукціонний дім Sotheby's продає унікальний рукопис, вартістю до 1,2 мільйона доларів: хто автор
commentss НОВИНИ Всі новини

Аукціонний дім Sotheby's продає унікальний рукопис, вартістю до 1,2 мільйона доларів: хто автор

Унікальний рукопис Артура Конан Дойла продадуть у Нью-Йорку

16 квітня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

Аукціонний дім Sotheby's анонсував продаж виняткового лота – оригінального рукопису другої книги з серії про відомого детектива Шерлока Холмса, "Знак чотирьох". Цей лот несе історичну цінність, оскільки він є єдиним збереженим рукописом даного твору.

Аукціонний дім Sotheby's продає унікальний рукопис, вартістю до 1,2 мільйона доларів: хто автор

Унікальний рукопис Артура Конан Дойла продадуть у Нью-Йорку

Рукопис видатного британського письменника, зберігся у дивовижно доброму стані і містить кілька орфографічних виправлень, зроблених самим автором та його американським редактором. Експерти оцінюють можливу вартість рукопису в діапазоні від 800 тисяч до 1,2 мільйона доларів.

Походження рукопису також привертає увагу: він належав Родні Свантко, американському щелепно-лицьовому хірургу, чия приватна колекція книг стала відомою завдяки великій рідкісності та історичній значущості кожного елемента. Свантко помер у 2022 році, і зараз його колекція потрапляє на аукціон.

Крім рукопису "Знаку чотирьох", серед значних лотів аукціону знаходяться такі рідкісні видання як перший презентаційний екземпляр "Великого Гетсбі" Френсіса Скотта Фіцджеральда, оцінений у 180-250 тисяч доларів, та перше американське видання "Лоліти" Володимира Набокова з автографами, подарованими автором Грему Грінові та Вірі Набоковій.

Цей аукціон, який відбудеться у Нью-Йорку 26 червня цього року, обіцяє стати однією з найбільш знаменних подій у світі антикварних книг і манускриптів.

Нагадаємо, що на аукціоні в Сполучених Штатах Америки, один із найрідкісніших коміксів у світі — перший випуск про пригоди Супермена, датований 1938 роком, було продано за астрономічну суму в 6 мільйонів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини