Головна Новини Суспільство події Атлантичний антициклон принесе в Україну різке похолодання
commentss НОВИНИ Всі новини

Атлантичний антициклон принесе в Україну різке похолодання

Фронти принесуть завтра в західну частину України короткочасні дощі з грозами

3 серпня 2021, 12:35 comments1122
Поділіться публікацією:

Температура повітря 4 серпня розподілиться нерівномірно. На Сході і Півдні переважатиме спека, +27...+32 градуси. У західних областях буде свіжо, +22...+26 градусів. Північ і Центр будуть серед +25...+29 градусів. Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко на сторінці в Facebook.

Атлантичний антициклон принесе в Україну різке похолодання

Гроза - фото з вільних джерел

На тлі високого атмосферного тиску в середу в Україні наблизиться ближче циклон Henri з грайливими атмосферними фронтами.

Спочатку несміливо, місцями, впевнена синоптик, а ввечері кількість опадів збільшиться і дощі також пройдуть у Вінницькій, Житомирській, західних районах Одеської області.

На решті території України переважатиме суха погода.

"Вітер в Україні буде південно-східний і північно-східний, невеликий або помірний. Киянам в середу спеки не буде. Максимальна температура повітря буде коливатися близько 27 градусів. Якийсь істотний дощ — навряд, хіба ввечері західну Київську відвідає хтось із "родичів" Henri. Шансів на дощ більше в п'ятницю і вночі у суботу", — йдеться у повідомленні.

За словами синоптика, 5-6 серпня відчутно посилиться вітер, ймовірно навіть до штормових значень. 

Народний прогноз погоди: 4 серпня відзначається день святої мироносиці рівноапостольної Марії Магдалини. В народі цей день мав назву Поцілуйниця. З давніх часів побоюються в цею день робити польові роботи: градом поб'є, грозою уб'є, тому що цей день вважається і часто буває громовим. Наші предки помітили, якщо у цей день грім гримить безперервно, то буде град.

Нагадаємо, нещодавно синоптики розповіли, якою буде погода в серпні. Синоптики вважають, що середня температура в останній літній місяць коливатиметься в межах +20...+25 градусів, у Карпатах - +16...+18 градусів, що вище за кліматичну норму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини