Головна Новини Суспільство події Атаки на НПЗ припинилися: чи відновився російський експорт палива
commentss НОВИНИ Всі новини

Атаки на НПЗ припинилися: чи відновився російський експорт палива

Ринок уважно стежить за експортом російської нафти, щоб оцінити обсяги видобутку нафти до РФ

сьогодні, 12:22
Поділіться публікацією:

Через зростання потоків дизельного палива та мазуту експорт нафтопродуктів РФ відновлюється. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Bloomberg.

Атаки на НПЗ припинилися: чи відновився російський експорт палива

Експорт палива

ЗМІ зазначає, що російський експорт нафтопродуктів відновився в першій половині вересня 2024 року. Це відбувається завдяки відновленню постачання дизельного палива та мазуту на тлі підвищення рівня переробки.

Повідомляється, що морські потоки нафтопродуктів становили майже 2,2 млн. барелів на добу за перші 15 днів вересня. Це майже на 10% більше за середньодобовий показник за весь серпень.

Ринок намагається аналізувати експорт російської нафти, щоб оцінити обсяги видобутку, оскільки РФ наразі відмовляється оприлюднити офіційні дані про видобуток.

Доходи країни від експорту нафти зазнали тиску, оскільки падіння цін більш ніж компенсувало невелике збільшення середньотижневих потоків нафти до 3,21 млн барелів на добу за тиждень до 15 вересня. Експорт нафтопродуктів збільшився завдяки підвищенню рівня переробки після того, як він опинився на паузі через атаку безпілотника на російський НПЗ. Це призвело до того, що в серпні обсяги постачання знизилися до чотиримісячного мінімуму через скорочення постачання дизельного палива та мазуту, які разом становлять близько 70% усіх постачань нафтопродуктів з країни.

Експорт дизпалива та газойлів становив близько 807 тис барелів на добу. Це на 10% більше, ніж у серпні, коли обсяги постачання впали до найнижчого рівня з жовтня. Уряд посилює боротьбу з так званими сірими постачаннями палива компаніями, які не виробляють дизельне паливо.

Постачання мазуту зросло на 13% до 749 тис барелів на добу, що є найвищим показником цього року. Постачання нафтопереробної сировини, такої як вакуумний газойль, також суттєво зросло до чотиримісячного максимуму в 149 тис барелів на добу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Індія вперше зізналася, що вдячна за санкції проти РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини