Головна Новини Суспільство події Арктичне повітря несе 15-градусні морози: коли і де зміниться погода в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Арктичне повітря несе 15-градусні морози: коли і де зміниться погода в Україні

Причиною сильного похолодання в Україні стане холодне повітря з Арктики, каже Наталія Голеня

12 лютого 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

За кілька днів в  українські регіони   прийде  похолодання. При цьому, вночі в  багатьох областях  стовпчик термометра  буде  опускатись  до -10...-15 градусів. Про це  сказала заступниця  начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Арктичне повітря несе 15-градусні морози: коли і де зміниться погода в Україні

В Україну йдуть сильні морози (фото з відкритих джерел)

Синоптик  повідомила, що з 15 по 20 лютого на погоду в українських регіонах  матиме вплив поле підвищеного тиску, бо сюди зайде холодне арктичне повітря з півночі та північного сходу.

"Морози повернуться, і на більшій частині України вночі очікується від 1 до 7 градусів морозу, а на північному сході і Сході може бути до 10-15 градусів морозу",- продовжила Наталя Голеня.

Як вона стверджує, вдень  прогнозуються морози на територіях  північного  сходу  і  на сході (1-6 градусів), а на  інших українських територіях  буде біля нуля. В столиці теж очікують невеликі морози вночі і близько нуля вдень.

Про те, що за  кілька днів погода в Україні змінюватиметься, казав і синоптик ігор Кибальчич. Як він прогнозував, перша половина поточного тижня буде на більшості  територій не по сезону теплою. Але  потім помітно холодатиме  на території  північних, центральних і східних областей. Дискомфорт також принесе  поривчастий східний вітер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. Про це попереджує  науковець та метеоролог Ігор Кібальчич.

Як стверджує фахівець,  вказаний циклон має  кілька особливостей,  через які  він виділився на  фоні інших фронтальних вихорів,  це видиме, "око бурі" на супутникових знімках, "вибухове" поглиблення над морською поверхнею та  дуже компактні розміри центральної частини. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини