Головна Новини Суспільство події Археологи знайшли церкву, пов'язану з євангельським дивом
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи знайшли церкву, пов'язану з євангельським дивом

Ізраїльські вчені вважають, що в цій церкві Ісус зцілив жінку

12 листопада 2020, 14:19
Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Хайфи виявили церква, яка, як вважається, може бути пов'язана з дивом зцілення Ісусом жінки з кровотечею. На думку дослідників, церква перебувала в місті Баніас, який був перейменований в Фессалію Філіппову ще за життя Христа, повідомляє "Популярна механіка".

Археологи знайшли церкву, пов'язану з євангельським дивом

Чудо зцілення жінки, яка стікала кров'ю, описується в Євангеліях від Матвія, Марка і Луки. Вважається, що жінка страждала від кровотечі 12 років, вона перебувала під наглядом багатьох лікарів, але це не допомагало. Вона вирішила звернутися до Ісуса і зцілилася, лише торкнувшись його плаща.

Візантійський історик Євсевій писав, що після того, як це сталося, жінка спорудила статую в пам'ять про диво в церкві в Кесарії Філіппової, яка перебувала на Голанських висотах між Сирією і Ліваном. Стародавні джерела стверджують, що статуя була пізніше розбита, але церква довгий час продовжувала стояти.

Тепер вчені виявили стародавню церкву, яка знаходилася під римською стежкою. Вчені вважають, що саме ця церква може бути пов'язана з євангельським дивом. Поруч є ще одна церква, але провідний археолог Аді Ерліх вважає, що нова знахідка більше відповідає описам будівлі.

Як раніше повідомляли "Коментарі", вчені знайшли спосіб, як швидко виводити алкоголь з організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини