Головна Новини Суспільство події Арахамія заявив, що Україна може призупинити своє прагнення стати членом НАТО, але є одна умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія заявив, що Україна може призупинити своє прагнення стати членом НАТО, але є одна умова

Київ готовий на компроміс щодо НАТО, але лише з чіткими застереженнями

7 березня 2022, 09:20 comments9636
Поділіться публікацією:

Україна може перестати педалювати питання щодо членства в НАТО, але натомість Київ хоче попросити від міжнародних партнерів гарантії безпеки. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

Арахамія заявив, що Україна може призупинити своє прагнення стати членом НАТО, але є одна умова

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Давид Арахамія розповів, що після консультацій з партнерами в Північноатлантичному Альянсі стає зрозумілим, що найближчі 5-10 років у НАТО Україну ніхто не готовий бачити. При цьому Київ не ставить собі за мету подати заявку на членство в НАТО. Україні потрібний результат, а не сам процес.

Саме тому Україна готова розглянути будь-які інші моделі, які не передбачають членства в НАТО. Давид Арахамія заявив, як приклад, можуть бути гарантії певних країн, що у разі агресії проти України вони готові допомогти захистити країну.

Глава "Слуги народу" також назвав низку країн, які могли б сьогодні надати такі гарантії Україні. Це США, Китай, Великобританія, Німеччина та Франція.

За словами Давида Арахамії, такі моделі співпраці Україна готова всерйоз обговорювати не лише у прямому діалозі з Росією, а й іншими партнерами.

При цьому Арахамія підкреслив, що є чіткі червоні лінії, які Україна не готова переступати. Насамперед це стосується своєї територіальної цілісності. Тому Крим Україна ніколи не визнає російською, бо це територія України. Це ж стосується й інших тимчасово окупованих територій.

Читайте на порталі "Коментарі" — в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню експерти розповіли, як змінила світ війна в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Геннадий

7 березня 2022, 13:00

Арахимия закрой свой вонючий рот бомжа, сколько наших погибло и погибнет за то что написано в коституции. НЕТ НАТО значит зрада.

Андрей из Киева

7 березня 2022, 10:21

нато показало, что это поносная сцыклмвая помойка от которой нет никакой помощи. Украине там нечего делать. Скорее нато должно проситься о вступлении в Украину!!!

Док

7 березня 2022, 09:48

Дуже багато Архамiя на себе бере, голова,, вэщающая,,, в Грузiiнехай вирiшуэ чи УКРАIНI вступати до НАТО!


Новини