Головна Новини Суспільство події Арахамія заінтригував: які з країн погодилися стати гарантами безпеки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія заінтригував: які з країн погодилися стати гарантами безпеки для України

Давид Арахамія назвав кілька держав "потужними" країнами, яким українці "дуже зрадіють"

31 березня 2022, 08:40 comments1042
Поділіться публікацією:

Глава переговорної групи від України Давид Арахамія відкрив деякі подробиці щодо переговорів про гарантіях безпеки для України. Політик заявив, що договір про міжнародні гарантії безпеки для України вже точно погодилася підписати одна з "хороших" країн, інші "потужні" у роздумах, вони поки що попередньо погодилися. Як повідомляє портал "Коментарі", про це голова фракції "Слуга народу" розповів в ефірі інформаційного телемарафону.

Арахамія заінтригував: які з країн погодилися стати гарантами безпеки для України

Давид Арахамія Фото: УНІАН

Давид Арахамія зазначив, що на пропозицію України щодо гарантій безпеки низка країн-гарантів заявили, що Україна хоче створити свою власну версію НАТО, відібравши для свого захисту найбоєздатніші армії НАТО та Європи.

Нардеп уточнив, що на сьогоднішній день немає інформації про те, чи всі країни схвалять пропозицію України та погодяться стати гарантами її безпеки та суверенітету.

За словами Давида Арахамії, проте вже є позитивні новини – одна "хороша" країна гарантовано дала свою згоду, а ще кілька "потужних" країн, яким українці "дуже зрадіють", попередньо погодилися. Оскільки переговорний процес триває, політик не став розкривати всі подробиці та говорити, про які саме країни йдеться.

Арахамія додав, головні дискусії точаться навколо пункту про безкомпромісний через 72 години механізм активації. При цьому офіційний Київ наполягає на тому, щоб угода була прописана таким чином, щоб країни-гаранти навіть не мали думки про напад на Україну. У тому числі це стосується й Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Давид Арахамія розповів про концепцію "зміцненого імунітету" для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини