Головна Новини Суспільство події Антиросійські настрої: як змінилося ставлення українців до росіян та московського патріархату
commentss НОВИНИ Всі новини

Антиросійські настрої: як змінилося ставлення українців до росіян та московського патріархату

Як українці ставляться до антиросійських ініціатив та російської церкви

8 квітня 2022, 18:00 comments1626
Поділіться публікацією:

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування українців щодо їх ставлення до всього, що пов'язано з країною-агресором 6 квітня. Українці підтримують ініціативи влади щодо відкликання депутатів проросійських партій та заборону таких утворень. Про це заявили 90 та 86%. За регіонами: захід (97 і 94%), центр (92 та 88%), південь(83 та 82%), схід (83 та 73%).

Антиросійські настрої: як змінилося ставлення українців до росіян та московського патріархату

Фото ілюстративне / Pixabay

Найбільше респондентів погоджується з пропозицією збільшення податків для підприємств, що не пішли з рф в центрі (87%) та на заході (85%), південь та схід (73-75%). Згодні з перейменуванням вулиць та всіх об'єктів, що мають відношення до росії — 76 опитаних. За регіонами: 90% захід, 77% центр, 66% південь та 62% схід.

Антиросійські настрої: як змінилося ставлення українців до росіян та московського патріархату - фото 2

Крім того, збільшилася кількість прихильників ідеї про те, що в Україні не має бути церков Московського патріархату, що підпорядковуються православній церкві росії. Наразі за розрив зв'язків виступають 74%, проти — 7%. До того ж 51% опитаних вважає, що треба заборонити церкви московського патріархату, 20% — проти. Підтримка розриву зв'язків за регіонами: захід — 86%,  центр — 78%, південь — 66%, схід — 55%. 

Підтримка заборони за регіонами: захід — 64%,  центр — 53%, південь — 46%, схід — 29%. За віковою категорією найбільше підтримують заборону в Україні російської церкви молодь та люди зрілого віку — 51 та 55% відповідно й лише 49% — це особи старше 50 років.
Антиросійські настрої: як змінилося ставлення українців до росіян та московського патріархату - фото 3

Антиросійські настрої: як змінилося ставлення українців до росіян та московського патріархату - фото 4
В міфи про братерство з росіянами не вірять вже 91% опитаних. Згодні з цим 8%, це в переважній більшості люди старші 50 років(13% опитаних, які погодилися з тим, що "росіяни та українці – це один народ").

За регіонами кількість тих, хто спростовує цей міф, наступна:  захід — 97%,  центр — 93%, південь — 91%, схід — 70%.

Все менше українців вірять в те, що можливі дружні відносини українців з росіянами. Про те, що це неможливо говорять 64% опитаних. Майже третина говорить, що стосунки можуть відновити через тривалий проміжок часу — 22% через 20-30 років, 7% — через 10-15 років.

Репрезентативна вибірка за всіма регіонами, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, віком, статтю та іншими особливостями в кількості 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Антиросійські настрої: як змінилося ставлення українців до росіян та московського патріархату - фото 5


Як повідомляв портал, скільки українців вірять в перемогу України над агресором та євроінтеграцію.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

8 квітня 2022, 17:23

Згадайте знищення Батурина. Тоді москалі вбили всіх жителів міста не залежно від статі і віку. Орієнтовно 11-15 тисяч людей. Шибениці ставили на плотах, вішали всіх підряд і пускали ті плоти річкою. Коли скінчились живі, викопували зі свіжих могил мертвих, вішали їх і пускали річкою. І що ??? Цей факт заважав "дрючбі народів" в наступні 300 років ??


Новини