Головна Новини Суспільство події Антикорупційний суд вирішив, як судитимуть екс-голову Приватбанку Дубілета
commentss НОВИНИ Всі новини

Антикорупційний суд вирішив, як судитимуть екс-голову Приватбанку Дубілета

Антикорупційні органи України прийняли чергове рішення, яке допоможе завершити справу щодо зловживань та розтрат у Приватбанку

28 жовтня 2021, 11:31
Поділіться публікацією:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про рішення Вищого антикорупційного суду щодо колишнього голови правління Приватбанку, вказано на офіційний Facebook-сторінці установи.

Антикорупційний суд вирішив, як судитимуть екс-голову Приватбанку Дубілета

Олександр Дубілет, екс-голова Приватбанку - фото з мережі

ВАКС оголосив, що дозволяє проводити спеціальне досудове розслідування за відсутності обвинуваченого (in absentia). Щодо цього питання до слідчого судді звернувся детектив Національного бюро розслідувань за погодженням з САП. Підозрюваним, стосовно якого застосують вказану процедуру, є Олександр Дубілет, колишній голова правління АК КБ "Приватбанк". Наразі відомо, що екс-банкір перебуває у Ізраїлі.

Слідство встановило, що у 2016 р. голова правління разом зі спільниками перевів майже 137 млн гривень на рахунок страхової компанії, пов'язаної з банком. Підставою для операції були неправдиві документи, підозрюють детективи. Подія відбулась за добу до того, як фінансова установа, якою він керував, була визнана неплатоспроможною. 

Розтрата коштів банку напередодні його націоналізації – ще одна підозра стосовно Дубілета. Розслідуються наступні випадки: списання зобов'язань закордонних фірм, незаконне переведення боргів певних компаній на компанію, підконтрольну Приватбанку (після цього борги стягнути було вже неможливо). Збитки, завдані незаконною діяльністю, складають майже 315 млн дол., що, по курсу станом на грудень 2016 р., складало більше восьми млрд грн. 

Підозра у зловживанні та розтратах була оголошена слідчими НАБУ Олександру Дубілету у лютому 2021 р. Йому було оголошено заочний арешт, однак відповідне рішення скасувала Апеляційна палата ВАКС у липні цього року. Справу було відправлено на дорозслідування.

Нагадуємо, що раніше видання "Коментарі" публікувало думку експерта з оцінкою справи Олександра Дубілета. З нею можна ознайомитись за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини