Головна Новини Суспільство події Аномальне тепло йде в Європу: експерти б'ють на сполох
commentss НОВИНИ Всі новини

Аномальне тепло йде в Європу: експерти б'ють на сполох

В Іспанії спостерігається аномальна спека. У деяких регіонах країни очікується температура 40 градусів.

27 квітня 2023, 11:20 comments1829
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аномальне тепло йде в Європу: експерти б'ють на сполох

В Іспанії температура досягне 40 градусів. Фото з відкритих джерел

Коли Україна та східні країни Європи потерпають від холоду, південні та західні регіони континенту перебувають у небувалій спеці. Очікується, що в деяких регіонах Іспанії температура досягне показника у 40 градусів. Експерти зазначають, що це дуже поганий знак на майбутнє для багатьох європейських країн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Стрімке потепління викликане масами гарячого повітря, що йдуть з півночі африканського континенту. Температури зросли 25 та 26 квітня, однак пік припаде на 27 та 28 число. Ймовірно у деяких регіонах країни позначки термометра досягнуть 40 градусів за Цельсієм, що є на 12-16 градусів вищим ніж середні показники у квітні для Іспанії.

Синоптики зазначають, що спека прийшла на місяць раніше, ніж у 2022 році. Тоді перший хвиля аномальної спеки в Іспанії сталась в останні дні травня, що вважалося надзвичайно раннім терміном.

Відповідно до наукових досліджень, спричинені людиною зміни клімату погіршують умови спеки та посухи в усьому світі. У 2022 році у Європі було найбільш посушливе літо за останні 500 років. Вчені з аналітичного центру World Weather Attribution вважають, що зміна клімату посилює екстремальні погодні явища, зокрема й аномальну спеку, яка стає більш ймовірною через глобальне потепління.

В Іспанії почали готуватись до екстремальних температур: обмежують використання води для с\г, промисловості та басейнів. Регіональна влада намагається внести зміни у розклад шкіл, а також вимагає проводити заняття у тіні на вулиці, якщо у класі не має можливості для охолодження повітря.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про катастрофу, яка стала кінцем Радянського Союзу.

Також "Коментарі" писали, що на Кіпрі загорілася будівля російського культурного центру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини