Головна Новини Суспільство події Активізація циклонічної активності: яка погода буде в Україні до Різдва
commentss НОВИНИ Всі новини

Активізація циклонічної активності: яка погода буде в Україні до Різдва

На Святвечір в Україні очікується похолодання.

18 грудня 2023, 21:35
Поділіться публікацією:

Тиждень  перед  Різдвом в нашій країні прогнозується  теплою погодою, але  на Святвечір очікують похолодання. Про це  в соціальних мережах  розповіла відома  синоптикиня  Наталя Діденко

Активізація циклонічної активності: яка погода буде в Україні до Різдва

Погода в Україні на Різдво (фото з відкритих джерел)

Як вона стверджує, максимально стовпчик термометра робитиме  коливання  в межах +2...+9 градусів. Вже в кінці тижня, як  прогнозує  Наталка  Діденко,  прийде невелике похолодання,  але на саме  різдвяне свято  знову стане  тепліше.

"Поки в Україні — тепло й вогко, невелике похолодання (до нуля і маленьких "мінусів") очікується 22-24 грудня, якраз на Святвечір, а на Різдво вже буде знову тепліше", — повідомляє  синоптик.

Саме цього  тижня в  нашій країні очікують  активізацію  циклонічної активності  через  рух повітряних мас з Атлантики.

Як стверджує  метеоролог  Ігор  Кібальчич, ця обставина  призводить  до підвищення температур та невеликих опадів у вигляді дощу. Вітер прогнозується  переважно  з західного напрямку, він моментами  досягатиме  швидкості 15–20 м/с. Снігу стане  менше,  проте окремі  території, це — північні  регіони  та Карпатський регіон,  будуть ще зі снігом.

Перед  Різдвом, як стверджує Кібальчич, в  північних та західних  регіонах  прогнозується  дощ  з мокрим снігом. Пориви вітру досягатимуть 17-22 м/с.  Стовпчик термометра вночі  показуватиме +2...+7 °С, а вдень +5...+10 °С, в Криму та в Одеській області до +12 °С.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що В Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини