Головна Новини Суспільство події За рік статок Ахметова зріс на 55%: на якому місці мільярдер у рейтингу найбагатших – Bloomberg
commentss НОВИНИ Всі новини

За рік статок Ахметова зріс на 55%: на якому місці мільярдер у рейтингу найбагатших – Bloomberg

Ахметов залишається єдиним українцем, який увійшов до рейтингу Bloomberg

3 січня 2022, 18:26 comments3222
Поділіться публікацією:

За 2021 особистий статок українського мільярдера Ріната Ахметова зріс на 55% або на 4,14 млрд доларів. Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index.

За рік статок Ахметова зріс на 55%: на якому місці мільярдер у рейтингу найбагатших – Bloomberg

Рінат Ахметов - фото: пресслужба ФК "Шахтар"

Так, у рейтингу найбагатших людей планети Ахметов розташувався на 190-му місці. При цьому він залишається єдиним українцем, який увійшов до рейтингу Bloomberg. Загалом у списку 500 осіб. Станом на 3 січня його статки налічують 11,7 млрд доларів.

"Найбагатша людина України володіє "Систем Кепітал Менеджмент" - найбільшим промисловим конгломератом країни. Маріупольська компанія інвестує у металургію, видобуток корисних копалин та енергетику", — зазначили творці рейтингу.

Крім того, Ахметов є власником енергетичної компанії ДПЕК, а також контролює понад 71% акцій "Метінвесту". Останній – найбільший виробник сталі в Україні.

Згідно з Bloomberg Billionaires Index, найбагатшою людиною планети залишається американський підприємець Ілон Маск зі статком у 270 млрд доларів.

Друге місце посідає Джефф Безос, засновник Amazon, статки якого оцінюються у 192 млрд доларів.

А третя позиція у списку найбагатших людей планети дісталася власнику групи Louis Vuitton – Бернару Арно, статки якого на початок січня становлять 178 млрд доларів.

Нагадаємо, що на сьогодні у списку 10 найбагатших людей планети Земля більше немає нікого, хто накопичив би менш як 100 млрд доларів. При цьому два "старожили" списку – Білл Гейтс і Джеф Безос ці суми заробили вже багато років тому. Все інші стали володарями сум із 11 нулями лише нещодавно.

Раніше у матеріалі "Коментарі" повідомлялося, що американський бізнесмен Ілон Маск продав акції компанії Tesla ще на $1 мільярд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Стас

5 січня 2022, 15:07

Нехерово татарин нас обокрал!

Ганс

3 січня 2022, 21:00

А воно падлюка своїм робітникам в дтек зарплати не підвищує з 2019року !

Ігор

3 січня 2022, 20:07

Антиолігархічний закон діє.

Николай

3 січня 2022, 18:36

Так "удвоил" или "выросло на 55%" ? Вы или арифметику не учили, или сознательно выдумываете обманные заглавия.


Новини