Головна Новини Суспільство події Ахметов подав позов на росію: скільки планує отримати реперацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Ахметов подав позов на росію: скільки планує отримати реперацій

Ахметов подав позов в міжнародний суд та планує отримати репарації від росії

28 червня 2022, 13:55
Поділіться публікацією:

Український олігарх та засновник благодійного фонду Рінат Ахметов втратив чималі прибутки від заводів, якими володів. Майно було знищено, пограбовано росіянами з лютого 2022 року. Тому мільярдер подав позов в міжнародний суд на російську владу та вимагає репарацій завданих збитків. Юристи олігарха кажуть, що позов надіслали до Європейського суду з прав людини. Про це пише Forbes.

Ахметов подав позов на росію: скільки планує отримати реперацій

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

В заяві йдеться, що необхідно вжити термінових заходів задля того, щоб зупинити грабіж українського зерна, сталі, металопрокату та знищення сировини з боку російських військ.

Російська влада повинна відшкодувати збитки, що були завдані підприємствам. За порушення прав власності Ахметов вимагає від росії репарації. За підрахунками видання, втрати Ахметова з лютого складають приблизно 4,6 млрд доларів США. Так, він володів металургійними підприємствами в Маріуполі — завод металоконструкцій ім. Ілліча та завод "Азовсталь". Саме ці підприємства давали 90% сталі, а після бойових дій в місті та бомбардувань заводи припинили свою діяльність. Однак там ще залишалася продукція, за даними директора ДП "Маріупольський торговельний порт" Ігоря Барського, до 200 тисяч тонн металу й чавуну. Зупинився й завод Авдівський коксохім, обстріляна та окупована Луганська ТЕС в Щасті, Ботієвська, Приморська, Орлівська ВЕС і Трифонівська СЕС — тепер на тимчасово окупованих росіянами територіях.

Холдинг HarvEast — 90 тисяч га полів у Донецькій області тепер на окупованих росіянами територіях, 12 тисяч га у Київській області треба обстежувати на наявність вибухонебезпечних предметів й не були оброблені цьогоріч. Загалом ці 100 тисячі гектарів становлять левову частку земель агрохолдингу.

Раніше в інтервʼю RAI мільярдер заявляв про те, що втратив активи з капіталізацією до лютого 2022 року в понад $20 млрд. Ймовірно, таку суму репарацій планує отримати олігарх від росії.

Як писав портал, з якою метою Україна та Молдова відновлюють сполучення залізницею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини