Головна Новини Суспільство події Агенти ФСБ – місце підготовки та місце виявлення: звітує СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Агенти ФСБ – місце підготовки та місце виявлення: звітує СБУ

В Україні виявляють агентів, які пройшли підготовку ФСБ на непідконтрольних територіях

21 жовтня 2021, 22:18
Поділіться публікацією:

Працівники СБУ вистежили та заарештували українця, який проходив вишкіл в ОРДЛО, інформує прес-служба відомства.

Агенти ФСБ – місце підготовки та місце виявлення: звітує СБУ

Агент ФСБ разом з бойовиками - фото прес-служби СБУ

Агент ФСБ був затриманий у Вінницькій області українськими контррозвідниками. У 2014-2016 рр. громадянин долучився до бойовиків так званої "ЛНР" та воював проти сил АТО. Перебуваючи на непідконтрольній Україні території, він пройшов спеціалізовану підготовку і диверсійно-розвідувальному угрупуванні, яким керувала особа з кличкою "Дикий" – колишній працівник ФСБ Росії.

СБУ вважає, що після навчання агент перейшов на підконтрольну Україні територію і повинен був здійснювати розвідку на користь ворогів. Затримання відбулось у Вінницькій області під керівництвом обласної прокуратори.

Затриманому пред'явлено звинувачення за двома статтями: ч. 1 ст. 111 та ч. 1. ст. 258-3 Кримінального кодексу України – вони означають "державна зрада та участь у терористичній організації".

Тим часом в українській в'язниці перебуває Андрій Косяк, російський військовий, яких шпигував біля позицій ЗСУ під виглядом представника ОБСЄ. Російське МЗС визнає, що це таки дійсно громадянин РФ, хоча й наполягає, що він перебував на українській території законно. Обшук затриманого виявив військові документи, погони, набої, а також відео-записи, які підтверджували його участь у військових діях проти українських солдатів. МЗС України запрошує на бесіду з ув'язненим представників будь-яких міжнародних організації та просить послів надіслати відповідну інформацію урядам своїх країн.

Докладніше про затримання російського військового можна прочитати у статті, яку раніше публікувало видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини