Головна Новини Суспільство події Міжнародні організації та російський бойовик: рішення МЗС України
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні організації та російський бойовик: рішення МЗС України

Російський офіцер брав участь у війні на сході України - у цьому переконаються міжнародні організації, поспілкувавшись з ним у в'язниці

21 жовтня 2021, 18:04
Поділіться публікацією:

Російський терориста, який наразі перебуває у в'язниці, може безперешкодно зустрітись з представниками міжнародних організацій, повідомляє агентство Interfax слова Олега Ніколенка, речника МЗС України.

Міжнародні організації та російський бойовик: рішення МЗС України

Документи військового РФ, вилучені українськими правоохоронцями - фото Telegram ТКГ

Олег Ніколенко написав у Facebook, що до Андрія Косяка, російського військового, можуть вільно пройти представники Міжнародного комітету Червоного Хреста та будь-якої іншої міжнародної організації. Вони безперешкодно поспілкуються з людиною, у якої при обшуку виявили документи Російської Федерації, і яку було затримано неподалік від зони бойових дій. Після цього міжнародна спільнота вкотре переконається, хто воює з українськими солдатами на сході.

Андрій Косяк, 1987 р. н., громадянин РФ, був затриманий, коли виконував розвідувальну операцію на території України. При цьому він прикривався тим, що проводив розмінувальні роботи. 13 жовтня 2021 р. дійсно мали бути здійснені розмінування неподалік від КПВВ "Золоте", при цьому чітко окреслено ділянки, на які дозволялось заходити з українського боку. Між тим група бойовиків, маючи на рукавах  пов'язки Спільного центру з контролю та координації, шпигували біля позицій ЗСУ. Саме тому правоохоронці і затримали Косяка, а документи та лейтенантські погони, знайдені при обшуку, підтвердили, що він є військовим РФ. Обшук виявив також боєприпаси, яких не повинно бути у спостерігача, а також відео на мобільному телефоні, де зафіксовано участь Косаря у обстрілах.

Марія Захарова, представниця МЗС Росії, визнає, що на території України перебував російський громадянин, і вимагає негайної реакції на подію ОБСЄ. Між тим Моніторингова місія ОБСЄ була оточена і заблокована бойовиками ОРДЛО з вимогою негайного звільнення їхнього арештованого "колеги".

МЗС України звертається до посольств держав, щоб вони поінформували свої уряди про задокументовані докази російської агресії та про порушення Росією умов Нормандського формату.

Російський терорист перебуває під вартою згідно з рішення суду міста Сєвєронецьк Луганської області. Його підозрюють у злочині за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу – участь у незаконних збройних формуваннях. 

Докладніше про ситуацію з місією ОБСЄ можна дізнатись з матеріалу, який виданні "Коментарі" публікувало раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини