Головна Новини Суспільство події Африканська країна веде переговори про купівлю у Росії 1 мільйон тонн пшениці
commentss НОВИНИ Всі новини

Африканська країна веде переговори про купівлю у Росії 1 мільйон тонн пшениці

Нещодавні продажі російської пшениці до Єгипту ускладнилися спробами встановити неофіційний мінімальний рівень цін на постачання з країн

27 вересня 2023, 13:10 comments1210
Поділіться публікацією:

Єгипет веде переговори про купівлю 1 мільйон тонн пшениці в рамках міжурядової угоди з Росією. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg" із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Африканська країна веде переговори про купівлю у Росії 1 мільйон тонн пшениці

Зерно. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що переговори про постачання цього сезону вже проходили, проте на даний момент немає ясності, наскільки близькі дві країни до великої угоди.

Єгипет є одним із найбільших імпортерів пшениці у світі, і його закупівлі уважно відстежуються як глобальний орієнтир. Його державний покупець минулого року почав замовляти небагато пшениці під час приватних переговорів, що ознаменувало відхід від традиційного процесу забезпечення зерна за допомогою тендерів, а з початку року йому було дозволено імпортувати зерно та олії за міжурядовими угодами. Раніше Єгипет активно купував саме українське зерно. Але після початку повномасштабної війни. а потім і виходу РФ із зернової угоди такі постачання різко скоротилися.       

Як йдеться у статті, деякі недавні продажі російської пшениці до Єгипту ускладнилися спробами встановити неофіційний мінімальний рівень цін на постачання із країни.

Головне управління сировинних товарів Єгипту, відоме як GASC, відмовилося давати коментар щодо ситуації, що склалася.

Зазначимо, раніше Reuters публікував інформацію про те, що державний покупець зерна Єгипту купив близько півмільйона тонн російської пшениці в рамках приватної угоди.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський пообіцяв відповідь сусідам, які проти експорту українського зерна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини