Головна Новини Суспільство події Адвокат просив домашній арешт: Звинувачуваного у вбивстві Фаріон відправили за грати
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат просив домашній арешт: Звинувачуваного у вбивстві Фаріон відправили за грати

Адвокат Зінченка заявив, що всі підозри його підзахисного є «домислами»

26 липня 2024, 18:47
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 26 липня, Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві колишньої народної депутатки, мовознавиці Ірини Фаріон.

Адвокат просив домашній арешт: Звинувачуваного у вбивстві Фаріон відправили за грати

Підозрюваний у вбивстві Фаріон

Згідно із рішенням суду, 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко протягом двох місяців перебуватиме під вартою в слідчому ізоляторі під час проведення досудового слідства.

Під час судового засідання адвокат підозрюваного назвав підозру необґрунтованою, а всі звинувачення — домислами. Він зазначив відсутність в матеріалах справи зброї, з якої було вбито Ірину Фаріон, та зразків ДНК підозрюваного на місці злочину. Адвокат просив застосувати до свого підзахисного цілодобовий домашній арешт.

Представник обвинувачення, у свою чергу, нагадав, що на цьому засіданні не розглядається питання винуватості підозрюваного. Він заявив, що зібраних доказів достатньо для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Вислухавши сторони, суддя Галицького районного суду Львова Олег Юрків ухвалив рішення про тримання під вартою без права внесення заставки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Ірина Фаріон була вбита 19 липня пострілом у скроню, коли вона у дворі свого будинку чекала на таксі. 25 липня стало відомо, що правоохоронці затримали юнака , підозрюваного у вбивстві Фаріон. Він мешканець Дніпра, йому 18 років. Під час підготовки до злочину , каже голова МВС Клименко, він орендував щонайменше три квартири у Львові. При цьому Клименко переконує, що слідство має достатньо доказів, щоб висунути затриманому юнакові звинувачення у вбивстві мовознавиці. Окрім того, міністр повідомив, що затриманий юнак, буцімто, готував злочин щонайменше кілька місяців. Зокрема, придбав панаму ще у травні.

Окрім того, відомо, що батько підозрюваного найняв йому приватного адвоката. Тепер підозрюваного представляє Ігор Сулима, відомий своїми справами захисту осіб, звинувачених у державній зраді. Сулима, зокрема, захищав проросійського пропагандиста, блогера та фігуранта бази "Миротворець" Руслана Коцабу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини