Головна Новини Суспільство події А як же попередження США: чи справді Індія знову купує російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

А як же попередження США: чи справді Індія знову купує російську нафту

ЗМІ фіксують, що Індія почала приймати російські танкери з нафтою після короткочасної зупинки

27 квітня 2024, 11:02 comments1142
Поділіться публікацією:

Судно "Совкомфлоту" (SCF) вивантажило мазут у західному індійському порту у п'ятницю, що свідчить про відновлення використання суден СКФ для постачання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

А як же попередження США: чи справді Індія знову купує російську нафту

Індія закуповує нафту у Росії. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, SCF Baltica, яке перевозить 90 000 тонн мазуту для компанії Reliance Industries (оператора найбільшого у світі нафтопереробного комплексу в Джамнагарі), має в найближчі дні покинути порт після повного вивантаження пізніше в п'ятницю.

Раніше індійські нафтопереробні компанії, включаючи Reliance, почали побоюватися приймати вантажі на суднах "Совкомфлоту" після того, як 23 лютого США ввели санкції проти російського судноплавного гіганта.

Однак під час візиту до Індії на початку цього місяця американські офіційні особи заявили, що Вашингтон хоче стабільного світового постачання нафти і не просив Індію скорочувати імпорт російської нафти.

Судно SCF Baltica не належить до 14 суден, проти яких Вашингтон ввів санкції в останні місяці. Судно знаходиться під управлінням компанії Stream Ship Management з Об'єднаних Арабських Еміратів, а його власником значиться Ashbourne Navigation.

Інший танкер "Владимир Тихонов", прибуття якого з російською нафтою очікується наступного тижня, також перебуває під управлінням Stream Ship Management і вказаний на сайті SCF як частина флоту.

Варто зазначити, що Індія є найбільшим споживачем російської морської нафти, яка продається зі знижкою після того, як західні країни відмовилися від закупівель у Москви через війну в Україні.

Раніше офіційні особи США прибули з візитом до Індії для зустрічей з урядовцями та лідерами бізнесу, щоб обговорити співпрацю у боротьбі з відмиванням грошей, протидію фінансуванню тероризму та запровадження цінової стелі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини