Головна Новини Суспільство Кримінал Збитків на 30 млн гривень: перед судом постануть керівники двох українських підприємств
commentss НОВИНИ Всі новини

Збитків на 30 млн гривень: перед судом постануть керівники двох українських підприємств

Долю двох підозрюваних вирішить Вищий антикорупційний суд

8 вересня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Збитків на 30 млн гривень: перед судом постануть керівники двох українських підприємств

Будівництво "Охмадиту", фото НАБУ

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування у справі щодо будівництва Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Обвинувальний акт щодо двох підозрюваних 8 вересня направлено до Вищого антикорупційного суду. У результаті дій підозрюваних було привласнено понад 30 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Спочатку в справі було три підозрюваних, однак один з них досі перебуває у розшуку. Тому слідчі НАБУ виділили розслідування щодо зниклого очільника приватної компанії в окреме провадження та буде проведено спецрозслідування.

За матеріалами справи відомо, що в 2013 році будувався новий корпус лікарні "Охмадит". Будівельні роботи на майданчику замовляло державне підприємство "Укрмедпроектбуд".

Директорка держпідприємства підписала угоду із підрядником про постачання обладнання для корпусу лікарні. Підрядник, приватна фірма, мав привезти до лікарні ліфти, технічні модулі та інше обладнання за певну суму коштів.

Слідчі встановили, що між директором "Укрмедпроектбуд" та керівником приватної фірми була змова. У результаті фірма у вигляді авансу отримала усю суму одразу — понад 30 мільйонів гривень за обладнання яке мала надати, однак так і не привезли його.

Однак директор держпідприємства підписала накладні про отримання та приймання обладнання. Надалі, як стало відомо слідчим, учасники змови докладали усіх зусиль, аби відсутність товарів не виявили.

Колишній директорці "Укрмедпроектбуд" інкримінують злочини, передбачені частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 364, частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Підрядника підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 364, частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу.

Як повідомляв портал "Коментарі", долю чиновника, що хотів заробити 400 тисяч доларів, вирішуватиме суд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини