Головна Новини Суспільство Кримінал Хотів заробити 400 тисяч доларів: долю чиновника вирішуватиме суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Хотів заробити 400 тисяч доларів: долю чиновника вирішуватиме суд

За ці кошти чиновник обіцяв допомогти підприємцю перемогти у конкурсі на оренду оздоровчого комплексу

3 вересня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:








За отримання неправомірної винагороди чиновника Чернівецької обласної ради судитимуть. 3 вересня направлено обвинувальний акт до суду. Про це повідомляють у прес-службі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Хотів заробити 400 тисяч доларів: долю чиновника вирішуватиме суд

Санаторій "Брусниця", фото з відкритих джерел

З матеріалів слідства відомо, що колишній очільник Чернівецької обласної ради отримав за "допомогу" підприємцю 180 тисяч доларів США. Спочатку чиновник хотів 400 тисяч, потім скинув ціну на 300, потім — на 250 тисяч.

За ці кошти чиновник обіцяв допомогти підприємцю перемогти у конкурсі на оренду оздоровчого комплексу "Бальнеологічний санаторій "Брусниця", що розташований у селі Кальнівці та займає площу у 8 гектарів.

До санаторію приїжджають лікуватися мінеральними водами: сірководневою мінеральною водою високої концентрації "Буковинська Мацеста" та гідрокарбонатно-хлоридно-натрієвою мінеральною водою типу "Єсентуки-4".

Орендар "Брусниці" мав інвестувати у розвиток закладу протягом 5 років 22 мільйони гривень. Щомісячна орендна плата складала 81 тисячу гривень. За умовами договору якщо орендар виконає інвестиційні зобов'язання, то зможе відчужувати санаторій в приватну власність, коли закінчиться строк договору.

Гроші підприємець передавав чиновнику частинами впродовж серпня-жовтня 2019 року. Слідчі НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали чиновника та підприємця, що встиг передати частину коштів — 180 тисяч доларів. Затримання провели взимку 2020 року й оголосили про підозру двом підозрюваним. Справу розслідували до серпня 2021 року й передали до суду.

Тепер колишнього чиновника судитимуть за вчинення злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Приватного підприємця судитимуть за вчинення злочину передбаченого частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України.

Як писав портал "Коментарі", справу про фінансовий злочин працівників "Ощадбанку" передано до суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

3 вересня 2021, 13:04

Любишь СЕKС?! Здeсь ты cможешь осyществить свои сeкcyальные жeлания, pасширить свои гоpизонты и попpобовать что-то новeнькое. 100% AHOHИMHOCTЬ. Это должен попpобовать каждый мyжчина ----- http://bit.do/vsisky


Новини