Головна Новини Суспільство Кримінал Справу про фінансовий злочин працівників "Ощадбанку" передано до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Справу про фінансовий злочин працівників "Ощадбанку" передано до суду

В обвинувальному акті фігурують 12 осіб

2 вересня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Справу "Ощадбанку" передано до суду 2 вересня. Про це повідомляють у прес-службі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Справу про фінансовий злочин працівників "Ощадбанку" передано до суду

В обвинувальному акті фігурують 12 осіб, фото з відкритих джерел

Розслідування завершено, в обвинувальному акті фігурують 12 осіб, серед яких працівники банку, власники та працівники підприємств групи "Креатив" й оцінювач.

Підозрювані протягом двох минулих років заволоділи грошима в сумі 20 мільйонів доларів США. У той час 20 мільйонів доларів дорівнювали 160 мільйонам гривень.

За матеріалами справи, злочин було вчинено у період з 2013 до 2015 року. Відомо, що працівники фірм групи "Креатив" змовилися із службовцями АТ "Ощадбанк". Учасники змови підробили документи й незаконно виписали на працівників фірм кредит на суму 20 млн доларів США для аграрних потреб — купівлі насіння соняшника. У свою чергу посадові особи "Ощадбанку" видали кредит спираючись на неперевірені і підроблені документи.

Гроші від кредиту власники групи "Креатив" перевели на рахунки підконтрольних компаній в Белізі та Швейцарії й використали суми на придбання корпоративних прав юридичних осіб.

Колишній народний депутат Станіслав Березкін, який помер в 2020 році, тоді був бенефіціаром групи "Креатив". Саме він провів цю операцію із кредитом державного банку. У зв’язку з його смертю кримінальне провадження проти депутата в НАБУ закрили.

Як повідомляв портал "Коментарі", НАБУ викрило розкрадання 27 мільйонів гривень. Детективи вважають підозрюваними вісім осіб: заступника мера Миколаєва, першого заступника директора департаменту Миколаївської міськради й керівників шести приватних компаній. Відомо, що серед власників компаній, що брали участь у тендері, чинний депутат Одеської міської ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини