Головна Новини Суспільство Кримінал Затримано чоловіка, що 7 років переховувався від правосуддя: у чому його підозрюють
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримано чоловіка, що 7 років переховувався від правосуддя: у чому його підозрюють

СБУ затримала голову "виборчої комісії ЛНР"

15 вересня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Підозрюваного в злочині проти територіальної цілісності України затримали правоохоронці в Луганській області. Про це повідомляють в прес-службі Служби безпеки України.

Затримано чоловіка, що 7 років переховувався від правосуддя: у чому його підозрюють

СБУ затримали чоловіка, що був у розшуку, фото СБУ

Чоловіка, що перебував у розшуку, арештували в Новопскові через 7 років після оголошення йому підозри заочно. Для затримання була проведена спеціальна операція із з'ясування місцеперебування підозрюваного. Спецоперацію організували працівниками Головних управлінь СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласної прокуратури Луганщини.

Затриманий належить до числа організаторів так званого "референдуму", який провели в 2014 році у Луганській області для проголошення незалежності псевдореспубліки "ЛНР".  Відомо, що він був головою "виборчої комісії", що проводила псевдореферендум в Новопсковському районі. Чоловік рахував голоси та посилав "бюлетені" до Луганська, який контролювала окупаційна влада.

Наразі підозрюваному інкримінують вчинення злочинів за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Чоловікові суд обиратиме запобіжний захід.

Служба безпеки ще розслідує територіальний сепаратизм на сході країни та організацію "референдумів" у 2014 році. В рамках проваджень 60 матеріалів передано до суду. У 160 справах підсудні отримали вироки.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Дніпрі стався терористичний акт. На момент вибуху в автомобілі знаходилися чоловік та жінка. Як повідомляють у поліції, особи водія та пасажирки вже встановлено за документами, які виявили на місці слідчі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини